Tudorel Toader: Nu am făcut public, dar a venit cineva din sistem și mi-a zis

Tudorel Toader spune că a primit vizita unei persoane din interiorul sistemului care i-a spus că cele 20 de puncte pe care le-a invocat pentru cererea de revocare a șefei DNA reprezintă doar o mică parte din adevărul "care nu a fost scos la suprafață". 

"A doua sau a treia zi după ce am prezentat acel raport, după 22 februarie cineva, cunoscător în ale dreptului, din interiorul sistemului îmi spunea următorul lucru: 'Să nu vă supărați, dar ceea ce ați prezentat în cele 20 de puncte sunt corecte, dar reprezintă o mică, mică parte din adevărul pe care nu l-ați scos la suprafață, care poate încă nu este cunoscut'. Atunci m-am uitat lung, nu l-am contrazis, nu l-am aprobat, dar realitatea celor petrecute ulterior confirmă că este adevărat ceea ce îmi spunea. Realitatea este mult, mult mai complicată, mai nedreaptă, decât ceea ce am scris în raportul de evaluare al procurorului-șef de la DNA," a spus Tudorel Toader la Antena 3.

Cererea de revocare, în 20 de puncte 

Reamintim că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a propus revocarea procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi, după ce a prezentat un raport privind activitatea managerială de la DNA care s-a bazat pe 20 de categorii şi fapte. Printre acuzaţii s-au aflat: comportament excesiv de autoritar, discreţionar al procurorului şef al DNA, implicarea în anchetele altor procurori, prioritizarea dosarelor în funcţie de impactul mediatic. Propunerea sa a fost ulterior respinsă de președintele Klaus Iohannis, acțiune ce ulterior a fost contestată la CCR de Tudorel Toader. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel