Tudorel Toader, mesaj. Chirieac: Se cere o demisie!

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat mesajul transmis de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Tudorel Toader a transmis pe pagina personală de Facebook: „Asteptam sa vedem ce ne va spune presedinta ICCJ despre suspendarea executarii pedepselor pentru Udrea, Bica, Sova....etc...etc, suspendare dispusa de catre instantele de judecata in urma deciziei CCR privind nelegalitatea constituirii completelor de 5 judecatori ?

PS: Sper sa ne spuna ca procesele vor fi rejudecate cu respectarea legii;
Sper sa "nu ne spuna" ca isi da demisia "de onoare"!".

Întrebat cum comentează acest mesaj al ministrului, Bogdan Chirieac a precizat:

„Eu înțeleg că profesorul Tudorel Toader cere ceea ce este absolat normal acum: o demisie. Nu s-a justificat până în prezent de ce Înalta Curte nu a respectat legea în constituirea completurilor de judecată. Nu înțeleg de ce nu s-a respectat legea. Nimeni nu răspunde.

Presa și societatea cere în grabă demisia politicienilor când fac declarații neavenite și erori. Și foarte bine că este așa. Dar în acest caz în care nume răsunătoare au ieșit din detenție pentru că Înalta Curte nu a respectat legea, nimeni nu răspunde”, a precizat Bogdan Chirieac care a adăugat că nu se gândește la zona penală, cât la zona administrativă unde nu au existat nici măcar penalizări salariale. 

Consecințe devastatoare pentru justiție

„Măcar să își asume cineva o gravă încălcare a legii care are consecințe devastatoare pentru justiția din România, atât cât valorează ea”, a mai precizat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Întrebat ce se va întâmpla de mâine încolo când ministrul Tudorel Toader îi va retrimite președintelui Iohannis documentele de revocare pentru Augustin Lazăr și propunerile pentru DNA și Parchete, analistul politic a menționat:

„Mă aștept la o nouă respingere și sesizarea Curții Constituționale. Domnul președinte Iohannis își va continua și intensifica greva prezidențială în care se află din martie anul acesta, practic din momentul în care nu a vrut să o revoce prima oară pe doamna Kovesi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel