EXCLUSIV  Tudorel Toader, decizie pentru Kovesi. Remus Borza, PREVIZIUNE

Remus Borza a declarat în cadrul emisiunii Borza Analytica faptul că ministrul Justiției, Tudorel Toader, cel mai probabil nu o va revoca pe șefa DNA. El spune că în conferința de presă anunțată pentru astăzi va exista o nouă amânare pentru ca ministrul Justiției să prezinte un raport complet, cel mai probabil într-o perioadă de o lună. El va susține apoi că nu se impune o măsură precum revocarea. 

Borza spune că ministrul Tudorel Toader este mai degrabă apropiat de zona justiției decât de cea politică. Tocmai de aceea există o presiune din respectiva zonă, de a nu da curs cererii coaliției de guvernare în privința solicitării de revocare.

"Tudorel Toader se află într-o situație delicată, pentru că nu are suficiente argumente din punct de vedere legal pentru a propune o atare măsură și anume revocarea procurorului șef de la DNA. Totodată este conștient că dacă nu are niște argumente puternice, evident, președintele României nu-i va da curs și ministrul Justiției va fi supus oprobriului public. Ministrul Tudorel Toader este mult mai apropiat de această zonă academică, universitară, de zona Justiției, decât de zona politică. Presiuni sunt și din această zonă a justiției, de a nu da curs solicitării imperative a celor două partide care compun coaliția de guvernare PSD-ALDE," a spus Remus Borza.

Noi rapoarte 

Remus Borza spune că ministrul Tudorel Toader va invoca necesitatea unor noi rapoarte.

"Cel mai probabil o va lăsa în coadă de pește. Va spune că mai așteaptă rapoarte de la Inspecția Judiciară, că așteaptă un raport al procurorului general. Va spune că va veni probabil peste o lună să prezinte o situație de sinteză, care să prezinte atât activitatea Ministerului Public cât și a Ministerului Justiției. Va spune că sunt anumite deficiențe care trebuie corectate în DNA, dar care nu sunt suficiente pentru a propune o măsură extremă, precum revocarea," a mai spus Remus Borza. 

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel