Tudorel Toader, atac la Lazăr: Are orgolii. Trage de timp!

Toader-Lazăr, scandalul momentului
Toader-Lazăr, scandalul momentului

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a oferit un interviu pentru România TV cu privire la solicitarea de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr, trimisă președintelui României, Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a declarat că a oferit răgazul necesar pentru ca președintele Klaus Iohannis să analizeze propunerile trimise de Ministrul Justiției. 

CITEȘTE ȘI Tudorel Toader: Justiția a părut ca un cal alb

"Nu am ales eu această ultimă săptămână din an, am oferit răgazul necesar pentru ca președintele republicii să analizeze propunerile Ministrului Justiției, să le citească, să recitească astăzi conținutul și sensul articolului 132 din Constituție, care spune că procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministrului Justiției. Dacă textul de la 132 este mult prea ermetic și nu-l pot înțelege decât specialiștii în Drept constituțional, avem la îndemână decizia 358 a Curtei Constituționale, care dezvoltă sensul articolului din Constituție", a spus Tudorel Toader.

Este om și trage de timp


În ceea ce îl privește pe Augustin Lazăr, "Din punctul meu de vedere, sunt suficiente argumente aduse președintelui Iohannis pentru revocarea lui Lazăr. Acum depinde ce înțelege și cum apreciază domnul președinte. Aș face precizarea că domnul Lazăr a mers la Curtea de Apel din Alba Iulia, probabil nu pentru că acolo a lucrat, ci pentru că acolo își are domiciliul. Eu am evaluat activitatea procurorului general, și nu persoana fizică având un nume, prenume și nume de CNP.

Dânsul este convins și conștient de argumentele pe care le-am adus. Dar este om și el și trage de timp, doar, doar va ieși la pensie procuror general. Sau se amână procedura. Este om și are orgoliile domniei sale", a declarat Ministrul Justiției. 

VEZI ȘI Tudorel Toader, primele declarații după solicitările trimise lui Iohannis


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel