Urmărește emisiunea live


Tudorel Toader - mesaj pentru procurori: "Au uitat de acest articol"

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a subliniat sâmbătă, la Sinaia, că articolul 132 din Constituţie prevede că procurorii "îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei", însă aceştia au uitat de această prevedere.

Constituţia spune că procurorii "îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei", însă aceştia au uitat de acest articol, apreciază Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, într-o declaraţie făcută sâmbătă la Sinaia. 

Întrebat cum le răspunde celor care spun că, prin modificările propuse la legile justiţiei, ministrul Justiţiei capătă o putere mult prea mare, Toader a spus că există un articol în Constituţie de care procurorii "au uitat", iar modificările aduse pun în lege această prevedere. 

[citeste si]

Ce spune Constituţia

"Am făcut de multe ori referire la articolul 132 din Constituţie care spune că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. Procurorii au uitat de acest articol 132 şi nu prea au fost sub autoritatea ministrului Justiţiei. Ce fac legile justiţiei acum prin modificările aduse... nu fac decât să pună în legea infraconstituţională prevederea de la 132. După aceea, echilibrul dintre puterii nu îl apreciez eu, îl apreciază CCR", a comentat Toader. 

Ministrul Tudorel Toader participă, la Sinaia, la conferinţa internaţională organizată de Autoritatea Electorală Permanentă în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), cu tema 'Alegeri libere, parlamente şi formarea naţiunii'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel