Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Tudorache: USR și PNL creează un blocaj sistematic. Nu se prezintă la comisii

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache spune că proiectele importante sunt blocate în consiliul local de consilierii de la USR și PNL. Edilul spune că există un "blocaj sistematic", inclusiv în cazul proiectelor cerute de toată lumea, precum construirea parcărilor supraetajate.

Unul dintre proiectele blocate se referă la decontarea cheltuielilor pentru părinții care își duc copiii la grădiniță și pe perioada verii. 

"Intenționam ca pentru copiii care merg la grădiniță pe perioada verii să le suportăm noi cheltuielile. Bineînțeles că faimoșii colegi de la PNL și USR nu au fost de acord. Au spus că nu este o investiție oportună să suportăm noi cheltuielile tinerilor părinți. Ei au considerat că există alte priorități. Asta este, găsim alte variante, dar acesta este un blocaj sistematic al colegilor din PNL și USR," a declarat Daniel Tudorache la interviurile DCNews.

Edilul Sectorului 1 spune că a fost înființată o comisie formată din consilieri locali de la toate partidele care trebuie să identifice terenuri ce urmează să fie achiziționate de Primărie în scopul construirii de parcări. Numai că deși a fost înființată de patru luni, comisia nu a venit cu nicio propunere. 

"Vreau să vă spun un lucru. Primăria are posibilitatea să construiască. Dar așa cum este legea Bucureștiului, noi, primăriile de sector nu avem patrimoniu. Nu avem terenuri, toate terenurile sunt ale primăriei Capitalei. Eu ca să construiesc o parcare în sectorul 1 trebuie să cumpăr teren. Am înființat o comisie formată din consilieri, cei care trebuie să aprobe cumpărarea terenurilor sau chiar negocierea lor. Această comisie am înființat-o undeva în luna martie. Suntem în luna iulie și nu au venit cu nici măcar o propunere de a cumpăra un teren. Deci eu ca să pot construi acea parcare trbuie să am terenul, ca să-l cumpăr. Nu au venit cu nicio soluție," a mai spus Tudorache. 

Primarul spune că reprezentanții USR și PNL nu s-au prezentat deloc în cele patru luni de la înființarea acestor comisii, deși folosesc ca principal argument pentru blocarea proiectelor necesitatea construirii unor locuri de parcare. Iată răspunsul complet al primarului Daniel Tudorache: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel