EXCLUSIV  Tudorache: ONG-urile, învinse prin referendum. Am avut multe opreliști

Primarul Daniel Tudorache spune că ONG-urile ar putea fi învinse printr-un referendum. El a dat drept exemplu o situație în care o cale de acces din sectorul 1 a fost blocată ca urmare a unei hotărâri definitive luată în instanță la sesizarea unui ONG. 

"Atâtea opreliști am primit de la ONG-urile din zonă... (...) Ar trebui prin referendum să învingem aceste ONG-uri. O cale de acces din cartier a fost blocată printr-o hotărâre judecătorească. Le-a dat dreptate Instanța că vulpile erau deranjate de autoturisme," a spus Daniel Tudorache. 

Primarul Sectorului 1 a spus că nu își explică neimplicarea ONG-urile în cazul altor clădiri-monument. Tudorache și-ar dori ca legea să îi oblige pe proprietarii unor astfel de clădiri să le renoveze. 

"Unde sunt clădiri foarte înalte autorizațiile sunt date de Primăria Capitalei. Unde sunt zone-monument, primăriile de sector nu dau autorizații de construcție. Noi ar trebui să-i obligăm pe cei care au câștigat în Instanță să îngrijească acele clădiri. Ei le lasă în paragină. Ar trebui ca acea persoană care deține o astfel de proprietate-monument să fie obligată să o aducă la o stare decentă. În unele țări, primăria îți confiscă proprietatea dacă timp de mai mulți ani o lași în paragină. La noi nu se poate. Dreptul de proprietate este garantat. În țările civilizate se permite, la noi nu," a declarat primarul Daniel Tudorache. 

Vezi răspunsul complet: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel