Urmărește emisiunea live


Tudor Pendiuc pune în încurcătură PSD la Pitești

Tudor Pendiuc, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, a anunţat că va candida ca independent pentru al şaptelea mandat de primar al municipiului Piteşti. 

Anunţul a fost făcut marţi seară, la o emisiune difuzată de un post local de televiziune. Pendiuc a precizat că strânge deja semnături pentru susţinerea candidaturii ca independent la alegerile din 5 iunie. Tudor Pendiuc a decis să intre în cursa electorală ca independent după ce PSD Piteşti l-a desemnat pe viceprimarul Cornel Constantin Ionică drept candidat pentru funcţia de primar al municipiului Piteşti, informează Agerpres.

Tudor Pendiuc conduce administraţia locală a municipiului Piteşti din anul 1992, fiind cel mai vechi primar de municipiu din ţară. La ultimele alegeri, cele din 2012, Pendiuc a candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) şi a obţinut aproape 48.000 de voturi, reprezentând 69,25% din total.

[citeste si]

Primarul Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, într-un dosar de corupţie în legătură cu încheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Pendiuc a fost acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, în acelaşi dosar fiind cercetată şi fiica sa, Ema Pendiuc, precum şi mai mulţi oameni de afaceri.

Inculpaţii din dosarul privind concesionarea transportului public de persoane din Piteşti au fost trimişi în judecată pe 20 martie 2015, cauza aflându-se pe rolul Tribunalului Bucureşti. Tudor Pendiuc a fost pus în libertate sub control judiciar pe 14 august 2015, după mai mult de nouă luni de arest preventiv. Printre restricţiile impuse de instanţă nu se numără şi aceea de a-şi exercita funcţia deţinută anterior, însă nu are permisiunea de a lua legătura cu inculpaţii şi martorii din dosar, mulţi dintre ei angajaţi ai Primăriei Piteşti sau ai unor instituţii subordonate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel