EXCLUSIV  Tudor Ionescu a prezentat politicienii de pe 'lista RUȘINII'. „Nu m-a surprins că el a votat astfel”

Tudor Ionescu a prezentat ceea ce el numește „lista rușinii”.

Liderul ALDE a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește exportul de animale vii în Europa. Acesta a subliniat că mai mulți europarlamentari români s-au opus unei anchete a Uniunii Europene. Ancheta în cauză urmărește ca aceste transporturi să respecte legea, în contextul în care multe animale mor în condiții oribile în timpul transporturilor.

„Aceste transporturi sunt extrem de problematice. Avem un regulament al UE și trebuie respectate anumite reguli în timpul transportului. De cele mai multe ori animalele pleacă spre Orientul Mijlociu, iar transportul pe vas la temperaturi de 60 de grade e insuportabil. De multe ori animalele mor în chinuri oribile. 

Uniunea Europeană a sesizat că e o problemă. Nu doar în România ci la nivel european. A propus Parlamentului European să se deschidă o anchetă cu privire la respectarea acestor norme de transport a animalelor. Propunerea a fost votată cu o largă majoritate de peste 600 de parlamentari europeni. Au existat câțiva europarlamentari care s-au abținut și au existat câțiva care au votat împotriva.

Din păcate pe această listă a celor care au votat împotrivă, pe care eu o consider o 'listă a rușinii', se numără și europarlamentari români precum Rareș Bogdan, Traian Băsescu. Dar la domnul Băsescu nu mă mir pentru că știm ce a făcut în București cu câinii maidanezi, când îi alerga. El a inițiat mișcarea de vânătoare împotriva câinilor fără stăpâni”, a precizat Tudor Ionescu, la DC News.

Reprezentantul ALDE a adăugat că pe ceea ce el consideră „lista rușinii” se mai află și europarlamentarii Siegfried Mureșan, Daniel Buda, Marian-Jean Marinescu și Dan Motreanu. 

„Aceștia sunt cei care au votat împotriva unei anchete la nivelul UE pentru a vedea dacă e sau nu respectată legislația”, a conchis Tudor Ionescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel