Tudor Chirilă, săgeți către Iohannis: Dacă e de partea adevărului...

Darius Muresan / 12 Martie 2018 / 09:25 Salveaza PDF Comentarii
Tudor Chirilă
Tudor Chirilă

Tudor Chirilă i-a transmis un mesaj președintelui Klaus Iohannis.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Tudor Chirilă a criticat decizia președintelui de a nu trimite o solicitare de opinie Comisiei de la Veneția în legătură cu legile justiției. Chirilă a precizat că președintele României ar trebui să trimită această solicitare dacă Iohannis ”e de partea adevărului”.

„Astăzi citesc că președintele Klaus Iohannis nu va trimite o solicitare de opinie Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției. Invitația de a apela la arbitrajul Comisiei de la Veneția vine din partea Forumului judecătorilor din România. Iohannis argumentează că răspunsul comisiei nu ar veni în timp util pentru că perioada de promulgare a legilor este scurtă, iar mecanismul de evaluaare al comisie e de durată. Ce nu pare să ia în calcul Iohannis este dorința judecătorilor și a celor din stradă (care au protestat pentru justiție) de a avea o confirmare de la o instanță supremă. Mai pe scurt, magistrații (sau o mare parte a lor) și oamenii din stradă au nevoie de adevăr. Indiferent că răspunsul ar putea să vină prea târziu. Iar adevărul e întotdeauna binevenit. Chiar dacă îți confirmă așteptările sau nu. Așa că, dacă domnul Iohannis e de partea adevărului, ar fi frumos să solicite - în baza funcției pe care o deține - o opinie de la comisia de la Veneția fără să-și mai pună problema dacă va folosi sau nu la stoparea promulgării lor.

(..)

PS. Încă un reminder pentru domnul Iohannis (nu că m-ar lua pe mine în seamă): lumea așteaptă de la președintele țării o poziție neechivocă față de democrație și stat de drept”, a transmis Tudor Chirilă pe pagina personală de Facebook.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27