Tudor Chirilă, săgeți către Iohannis: Dacă e de partea adevărului...

Tudor Chirilă
Tudor Chirilă

Tudor Chirilă i-a transmis un mesaj președintelui Klaus Iohannis.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Tudor Chirilă a criticat decizia președintelui de a nu trimite o solicitare de opinie Comisiei de la Veneția în legătură cu legile justiției. Chirilă a precizat că președintele României ar trebui să trimită această solicitare dacă Iohannis ”e de partea adevărului”.

„Astăzi citesc că președintele Klaus Iohannis nu va trimite o solicitare de opinie Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției. Invitația de a apela la arbitrajul Comisiei de la Veneția vine din partea Forumului judecătorilor din România. Iohannis argumentează că răspunsul comisiei nu ar veni în timp util pentru că perioada de promulgare a legilor este scurtă, iar mecanismul de evaluaare al comisie e de durată. Ce nu pare să ia în calcul Iohannis este dorința judecătorilor și a celor din stradă (care au protestat pentru justiție) de a avea o confirmare de la o instanță supremă. Mai pe scurt, magistrații (sau o mare parte a lor) și oamenii din stradă au nevoie de adevăr. Indiferent că răspunsul ar putea să vină prea târziu. Iar adevărul e întotdeauna binevenit. Chiar dacă îți confirmă așteptările sau nu. Așa că, dacă domnul Iohannis e de partea adevărului, ar fi frumos să solicite - în baza funcției pe care o deține - o opinie de la comisia de la Veneția fără să-și mai pună problema dacă va folosi sau nu la stoparea promulgării lor.

(..)

PS. Încă un reminder pentru domnul Iohannis (nu că m-ar lua pe mine în seamă): lumea așteaptă de la președintele țării o poziție neechivocă față de democrație și stat de drept”, a transmis Tudor Chirilă pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel