Tudor Barbu: Parlamentarii și preşedintele nu pot şi nu trebuie să fie victime ale Puterii

Imunitatea parlamentară este necesară pentru ca şeful statului şi parlamentarii să nu fie victime ale Puterii, indiferent care este ea, a afirmat, joi, în şedinţa plenului Senatului în care s-a votat cererea Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova, senatorul Tudor Barbu, membru al grupului senatorial al PNL.

'Atunci când constituanta a inclus în Legea fundamentală noţiunea de imunitate parlamentară, a făcut-o, luând ca model multe ţări europene, pentru protejarea alesului neamului de un proces politic, de intentarea unui proces care nu are la bază fapte, ci lupta politică. Or, senatorii şi deputaţii României, precum şi preşedintele nu pot şi nu trebuie să fie victime ale Puterii, indiferent care este ea. (...) Probabil, nu am văzut nici eu dosarul, acolo sunt lucruri greu de decelat. Întrebarea mea nu este deloc retorică - care sunt dovezile din acest dosar că este un dosar politic? Căci dacă nu este un dosar politic, nu face subiectul de analiză pentru nimeni, căci noi nu suntem putere judecătorească, ci legiuitoare', a declarat Tudor Barbu.

Totodată, senatorul a făcut referire la procedura de vot urmată de către deputaţi în cazul Elenei Udrea, întrebându-i pe colegii săi care este diferenţa între aceasta şi senatorul Dan Şova.

'La 200 de metri în direcţia în care arăt cu mâna se află cealaltă sală de plen, a Camerei Deputaţilor, dar a aceluiaşi Parlament al Republicii România. Eu întreb - care este diferenţa între Elena Udrea şi Dan Şova? Într-o seară, patru solicitări identice au fost votate, subsecvent după patru cereri de începere a urmării penale. Colegii noştri, parlamentari ca şi noi, cu aceleaşi drepturi şi obligaţii faţă de popor şi Constituţie, au votat patru cereri. Aveau dreptul colegii deputaţi să facă asta? Nu ştiu', a mai spus Tudor Barbu.

Senatorii au încuviințat, astăzi, cererea DNA pentru reținerea și arestarea lui Dan Șova, cu 95 de voturi "pentru" și 30 "împotrivă".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel