Barbu îl acuză pe Zgonea că numără la fel de bine ca Anastase

barbu
barbu

O parte dintre parlamentarii Opoziției au părăsit ședința reunită a celor două Camere în care se dezbate proiectul de buget pentru anul 2013. Dacă reprezentanții PDL și-au argumentat părăsirea temporară, de dimineață, a plenului prin faptul că o parte din amendamentele depuse la proiectul de buget nu se regăsesc în anexe și nu pot fi susținute în ședință, cei din PP-DD și-au motivat plecarea din plen, miercuri după-amiază, prin faptul că în sală nu există cvorum de lucru.

”Astăzi, de dimineață până acum, în afară de momentul prezenței de la ora 9:30, niciodată, în sală, nu au fost mai mult de 170 de membri ai puterii, iar dl Zgonea a numărat întotdeauna peste 250. Am tolerat o oră, două, trei, patru această prosteală uriașă care se cheamă <vot la bugetul statului pe 2013>”, a afirmat senatorul Tudor Barbu, într-o intervenție la Realitatea TV.

”Am părăsit sala pentru a arăta, ceea ce în sfârșit presa a reușit să înțeleagă după aproape șapte ore, că între Roberta Anastase și Valeriu Zgonea nu este nicio diferență”, a mai arătat senatorul PP-DD.

”Acum USL-ul se străduie din răsputeri să creeze acel cvorum fără de care nu poate continua dezbaterea bugetului. Când noi am părăsit sala, am arătat că înăuntru se discută bugetul națiunii, iar USL-ul nu avea cvorum”, a mai spus el.

După părăsirea sălii plenului reunit, liderul deputaţilor PPDD, Radu Popa, a declarat pe hol că a cerut efectuarea apelului nominal şi că reprezentanţii PPDD vor reveni la lucrări după ce se va constata câţi parlamentari sunt prezenţi la dezbaterea bugetului.

"Am cerut un apel nominal pentru a constata ce am constatat de azi dimineaţă: că parlamentarii puterii nu sunt în sală. Aroganţa preşedintelui Camerei Deputaţilor nu e suficientă pentru a asigura prezenţa parlamentarilor în sală. Noi vrem să vedem dacă parlamentarii vin să susţină propriul buget. După ce vom constata câţi parlamentari sunt prezenţi şi câţi absenţi, ne vom întoarce la lucrări", le-a spus Radu Popa ziariştilor.

Secretarii celor două Camere au făcut prezența pentru a verifica dacă este întrunit cvormul de lucru, Viorel Hrebenciuc anunțând după apelul nominal că este întrunit pentru a continua ședința. Pentru a se putea desfășura ședința reunită a celor două Camere este nevoie ca cel puțin 244 de parlamentari să se afle în sala de plen reunită a Parlamentului.

Nici parlamentarii PDL nu participă la şedinţă, aceștia au părăsit plenul în prima parte a zilei de miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel