Tudor Barbu a demisionat din PC pentru PNL. PLUS: alte patru transferuri

Senatorul Tudor Barbu a anunțat, luni, în plenul Senatului, că demisionează din Partidul Conservator (aflat la Putere) și se înscrie în Partidul Național Liberal (aflat în Opoziție). În aceeași ședință de plen, senatorul Ioan Deneș și-a oficializat despărțirea de PNL și trecerea la PSD, mutare pe care o motiva în urmă cu câteva zile spunând că oamenii l-au votat să-i reprezinte la Putere.

Tudor Barbu se înscrisese în PC în iunie 2013, după ce a părăsit partidul lui Dan Diaconescu, PPDD.

"Deși nu am decât un an de parlament, dar am 24 de ani de presă politica, am înțeles că ținuta morală, educația și bunul simț sunt deasupra intereselor vremelnice de partid sau de orientare politică. Fapt pentru care, vreau să anunț că rămân consecvent alianței de centru-dreapta, în care am intrat acum câteva luni. Mă numesc Tudor Barbu, senator de Gorj, părăsesc Partidul Conservator astăzi, înțelegând să rămân consecvent cu mine și cu ținuta mea morală și voi activa începând de azi în grupul parlamentar al marelui Partid Național Liberal", a declarat Barbu.

Senatorul Ioan Deneș, ales în Colegiul 2 din județul Bistrița Năsăud, a declarat, luni, că va activa în continuare în grupul parlamentar al PSD, părăsind astfel PNL. Anunțul transferului a fost făcut de Deneș încă de vineri, într-o conferință de presă la care au participat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, miniștrii Eugen Teodorovici și Remus Pricopie, liderul PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și parlamentari PSD.

Titi Holban pleacă din PNL pentru UNPR

Deputații Titi Holban și Marin Anton au demisionat din PNL, iar deputatul Constantin Moisii din PP-DD, a anunțat luni președintele de ședinta Miron Mitrea în plenul Camerei Deputaților, transmite Agerpres.

Buzoianul Holban și-a declarat intenția de a părăsi PNL după ieșirea de la guvernare a liberalilor, când Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL.

"Deputatul Titi Holban, ales in Circumscripția electorală 10 din Colegiul Uninominal nr 3, din 28.02.2014 mă declar deputat UNPR, aparținând grupului PSD din Camera Deputaților", se arată în declarația citită în plen de Mitrea.

O declarație similară a fost semnată și de deputatul Moisii Constantin (fost PP-DD), ales în Circumscripția electorală nr. 29 Neamț din Colegiul uninominal nr. 3, care va activa în grupul PSD ca deputat UNPR.

De asemenea, Miron Mitrea a dat citire demisiei din PNL din data de 25 februarie a deputatului Marin Anton, urmând ca acesta să activeze ca deputat neafiliat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel