Tudi, prietenul animalelor din București

La inițiativa ALDE, Primăria Municipiului București a lansat în dezbatere publică „Strategia pentru protecția și bunăstarea animalelor în municipiul București”.

Este un proiect coordonat de către consilierul general Tudor Tim Ionescu, care vine în sprijinul nu doar al animalelor fără stăpân, ci și al iubitorilor de animale. Statistic vorbind, în prezent, în Capitală, circa o familie din trei posedă un animal de companie, marea lor majoritate fiind câini, iar din ultimele statistici rezultă că există peste 600.000 de deţinători de animale de companie.

Actualul proiect se bazează pe trei teme strategice majore pe care municipiul Bucureşti le are în vedere în următorii ani cinci ani:

  • Necesitatea soluționării integrate a problemei animalelor abandonate pe domeniul public.
  • Relația dezechilibrată dintre proprietarii de animale domestice şi cei ce nu deţin animale de companie.
  • Obligaţia legală a autorităţilor publice locale de a se responsabiliza şi acţiona în consecinţă în privinţa asigurării statusului epidemiologic pe teritoriul administrat, gestiunea şi recenzarea tuturor animalelor, respectarea condiţiilor sanitar-veterinare de bunăstare şi protecţie a acestora.

Este știut faptul că de la Revoluție până în prezent, situația animalelor fără stăpân a rămas o problemă nerezolvată în Capitală. Strategia lansată de ALDE, se bazează pe sistemul „pet-friendly”, care se îmbină cu sistemul social, sistemul comunitar de valori sociale şi umane, sistemul cultural, sistemul economic, dimensiunea urbană precum şi necesitatea permanentizării unui mediu civilizat, curat, prietenos şi atractiv pentru cetăţenii şi turiştii municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel