Trump, ordin executiv care schimbă jocul în agricultură la nivel global

Donald Trump a dat un ordin executiv care schimbă legislația pentru biotehnologie și editarea genetică
Donald Trump a dat un ordin executiv care schimbă legislația pentru biotehnologie și editarea genetică

Președintele american Donald Trump a semnat săptămâna aceasta un ordin executiv adresat agențiilor federale, prin care cere revizuirea procedurilor de autorizare a biotehnologiilor agricole, inclusiv a celor referitoare la semințe și animale modificate genetic, a informat agenția Reuter.

Trump a semnat ordinul în timpul unei vizite la o fabrică de etanol din Council Bluffs, Iowa.

Acest ordin, a spus el, va "accelera dezvoltarea biotehnologiei, astfel încât agricultorii să poată avea acces mai rapid la rezultatele progresului științific și să profite pe deplin de avantajele inovației americane, pentru mulți ani în viitor". Casa Albă a afirmat într-o declarație că ordinul "va ajuta la eliminarea întârzierilor, la reducerea costurilor dezvoltatorilor și la asigurarea unei mai mari certitudini pentru agricultori cu privire la procesul de reformă".


Organizația pentru inovare în domeniul biotehnologiei a declarat că ordinul a fost un "important pas înainte pentru a asigura că politica guvernamentală nu împiedică biotehnologia secolului XXI să abordeze numeroasele provocări globale".
"America este pe pragul intrării într-o nouă eră a agriculturii durabile și a producției alimentare și este important să obținem acest drept pentru fermieri, consumatori, companii din SUA și întreaga lume", a declarat Jim Greenwood, director executiv al organizației.

Competiție globală pentru investiții în editarea genetică


Statele Unite se situează în urma unor țări precum Canada, Brazilia și China, care au stabilit deja cadre de reglementare care să conducă la investiții în dezvoltarea programelor de editare genetică, a declarat David Herring, presedintele Consiliului Asociației Producătorilor de Carne de Porc. "Ordinul executiv de astăzi deschide calea pentru reglementarea bunului simț, pentru a menține America în primul rând al agriculturii mondiale, astfel încât să rămânem lider mondial într-un sector economic care a compensat dezechilibrul comercial din SUA timp de decenii", a spus Herring.
Spre deosebire de organismele modificate genetic tradiționale, în care o genă este adăugată dintr-un alt organism, editarea genomului funcționează precum funcția find-and-replace pe un procesor de text. Acesta găsește o genă și apoi face modificări prin modificarea sau ștergerea acesteia.
Oamenii de știință pot modifica genomul mai precis și mai rapid decât oricând, iar produsele agricole ameliorate în sensul de a avea trăsături dorite (productivitate, rezistență la stres biotic si abiotic, continut nutrițional) ar putea ajunge pe piață mai rapid și mai ieftin.
Statele Unite au anunțat  Organizației Mondială a Comerțului că intenționează să își revizuiască legislația specifică în domeniul biotehnologiilor agricole, mai notează Reuter.

Articolul original este disponibil pe https://www.reuters.com/article/us-usa-trump-gmo/trump-simplifies-reviews-of-genetically-modified-farm-products-idUSKCN1TC2Q8

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel