Trump Media, o bombă cu ceas în lumea afacerilor. Critici usturătoare și semnale de alarmă

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Președintele IAC și Expedia, Barry Diller, a lansat un atac dur împotriva Trump Media, catalogând-o drept "o înșelătorie", iar pe cei care investesc în acțiunile sale drept "proști". Compania de social media, a cărei acționar majoritar este fostul președinte Donald Trump, a stârnit controverse și speculații aprinse în mediul financiar.

"Este ridicol", a declarat Diller în cadrul emisiunii "Squawk Box" de la CNBC, subliniind că "compania nu are venituri". Cu un ton ferm, el a adăugat că "este o înșelătorie, așa cum este tot în care a fost implicat (n.r., Trump) vreodată, un fel de escrocherie", conform CNBC.

Răspunzând criticilor lui Diller, un purtător de cuvânt al Trump Media a respins acuzațiile, remarcând că "nu este surprinzător să vedem adversarii înverșunați ai lui Trump și susținătorii stângii să dea în clocot". Mai mult, s-a subliniat că platforma Truth Social refuză să cenzureze exprimarea politică care contrazice anumite narative.

Cu toate acestea, cifrele financiare ale Trump Media ridică semne de întrebare. Cu venituri de doar 4,1 milioane de dolari în 2023 și pierderi nete de 58 de milioane de dolari, compania pare să fie pe un teren fragil. Deși prețul acțiunilor Trump Media a înregistrat o creștere spectaculoasă la debutul său pe piața de valori, aceasta nu a fost susținută de performanța financiară reală a companiei.

Comparând ascensiunea Trump Media cu frenezia generată în 2021 de "meme stock", Diller a subliniat absurditatea situației. "Cred că sunt proști", a adăugat el, referindu-se la investitorii care cumpără acțiunile companiei, criticând decizia lor irațională.

Cu toate acestea, Diller nu vede un viitor promițător pentru Trump Media, chiar și în eventualitatea alegerii lui Trump în funcția de președinte. "Nu... nu", a declarat el categoric. "Este interesant doar acum, pentru că este acolo și îi distrează pe oameni", a spus acesta.

Trump Media rămâne un subiect fierbinte în lumea afacerilor și a investițiilor, provocând îngrijorări cu privire la sustenabilitatea și viabilitatea sa pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel