EXCLUSIV  Trump - Kim Jong-Un, întâlnire. Poziția României. Fifor: Îmi doresc ca niciuna dintre părți să nu alunece de la agendă

Mihai Fifor a fost prezent la DC NEWS. Ministrul Apărării a vorbit și despre summitrul istoric dintre Donald Trump și Kim Jong-Un.

Mihai Fifor salută întrevederea celor doi lideri. Ministrul Apărării a mai transmis că situația este cât se poate de serioasă și speră că ambele părți vor respecta acordul semnat.

„Este o întâlnire istorică. Nimeni nu cred că își imagina anul trecut că relația dintre SUA și Coreea de Nord va evolua în sensul în care să îi vedem pe cei doi președinți strângându-și mâna. 

Să știți că toată lumea este extrem de îngrijorată de evoluțiile din Coreea de Nord din lunile trecute. Modul aproape abrupt în care se încheie acest conflict, cu angajametul Coreei de Nord de denuclearizare a țării, cu SUA care oferă garanții de securitate, înseamnă foarte mult. Să nu uităm că acolo sunt puteri mari implicate, China, Rusia, Japonia. E o zonă extrem de tensionată.

Îmi doresc ca niciuna dintre părți să nu alunece de la agenda pe care tocmai au generat-o prin această întâlnire. Cele punctate nu se vor întâmpla mâine, dar un calendar foarte bine definit  poate duce la detensionarea situației. Mai ales că în condițiile în care lucrurile se tensinează în altă parte a lumii, în Orientul Mijlociu”, a declarat Mihai Fifor la DC NEWS.

Donald Trump şi Kim Jong Un au schimbat marţi o strângere de mâini istorică, prima între un preşedinte american în exerciţiu şi un lider nord-coreean, o imagine mult timp de neimaginat după deceniile de tensiuni puternice între ţările lor. Preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat un document "cuprinzător" în urma întâlnirii destinate denuclearizării peninsulei coreene.

Răspunsul intergral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel