Trump: Japonia, investiție de 50 de miliarde de dolari în SUA

[] []

07 dec 2016 / 10:00
Salveaza PDF Comentarii

Donald Trump, Preşedintele ales al Statelor Unite, a afirmat marţi că gigantul japonez din domeniul telecomunicaţiilor SoftBank Group a acceptat să investească 50 de miliarde de dolari în economia americană. De asemenea, SoftBank va crea 50.000 de noi locuri de muncă.

În două mesaje pe Twitter care anunţă ştirea după o întrevedere la New York cu directorul executiv Softbank Group, Masayoshi Son, Donald Trump nu a oferit niciun detaliu despre natura sau calendarul investiţiilor.

'Masa (directorul executiv al Softbank Group) este de acord să investească 50 de miliarde de dolari în Statele Unite în întreprinderi şi să creeze 50.000 de noi locuri de muncă', a scris pe Twitter preşedintele ales care ulterior a fost văzut în compania miliardarului în holul de la intrarea în Trump Tower.

'Masa mi-a spus că nu ar fi făcut niciodată asta dacă nu aş fi câştigat alegerile', a mai scris Donald Trump pe Twitter.

Masayoshi Son a precizat jurnaliştilor că locurile de muncă vor fi create prin investiţii în noi companii.

'Am venit să sărbătorim reuşita sa', a declarat omul de afaceri japonez. 'I-am spus 'este minunat, Statele Unite îşi vor regăsi măreţia'', a adăugat Masayoshi Son, parafrazând sloganul de campanie al preşedintelui ales.

Potrivit Agerpres, pentru a confirma spusele, el le-a arătat jurnaliştilor o coală de hârtie cu logoul grupului său şi al grupului tehnologic taiwanez Foxconn pe care se putea citi 'se angajează să investească 50 de miliarde de dolari + 7 miliarde în Statele Unite, să creeze 50.000 + 50.000 de noi locuri de muncă în Statele Unite în următorii 4 ani'.

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27