Trump, discuție cu Iohannis. Chirieac: Așteptam această veste de multă vreme

Președintele american Donald Trump a avut azi o discuție telefonică cu omologul său român, președintele Klaus Iohannis.

Conform Administrației Prezidențial, discuția s-a concentrat asupra crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum și asupra modalităților de consolidare a relației transatlantice și a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție la Antena 3, a comentat discuția purtată între Klaus Iohannis și președintele american Donald Trump.

„Este o veste bună pe care o așteptăm de multă vreme. O veste bună în plan extern. Această convorbire telefonică este echivalentul unei întâlniri între cei doi lideri. 

Domnul Iohannis a fost la Washington și a stabilit prima legătură în Rose Garden în iunie 2017. A doua întâlnire a fost în august, anul trecut. Acum există această imposibilitate de a pleca din SUA în România, sau invers. Convorbirea telefonică este echivalentul unei întâlniri”, a precizat Bogdan Chirieac.

România, partener fidel al SUA

„Donald Trump îl vede pe Klaus Iohannis, cum a și afirmat în august anul trecut, drept partenerul său în Europa Centrală și de Est. În toată această dârdoră internațională președintele Trump înțelege că președintele Iohannis și România îi sunt parteneri. Discuția despre coronavirus este importantă. 

Sigur că ajutorul acordat de SUA, 800.000 de dolari, e un ajutor simbolic, dar Donald Trump a vrut să evidențieze faptul că America ajută România. Nu suma este importantă ci semnalul.

Eu cred că între cei doi lideri importantă este situația de după redeschiderea economiilor. Atunci competiția Uniunea Europeană - SUA va fi acerbă. Mai mult, președintele Iohannis are o relație specială cu Germania și doamna Merkel. Din acest punct de vedere al politicii internaționale România este foarte sus prin președintele său”, a conchis Bogdan Chirieac.

Analistul politic a subliniat faptul că discuția a avut loc în weekend, în momentul în care SUA se confruntă cu o situație cumplită, peste 50.000 de morți din cauza COVID-19, fapt ce demonstrează importanța parteneriatului dintre cele două state.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel