Cine scumpeşte ţiţeiul

foto: IGSU / facebook
foto: IGSU / facebook

Declaraţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, conform căruia "bombele vor veni", duc la escaladarea preţurilor petrolului.

Preţul petrolului Brent a crescut, vineri, cu 44 cenţi, şi a ajuns la 72.46 dolari pe baril. Şi petrolul brut s-a scumpit. 45 de cenţi în plus, iar preţul unui baril a ajuns la 67.52 dolari. Toate aceste adevărate lovituri pentru buzunarele oamenilor de rând, dar şi pentru bugedete companiilor, se sparg în capul preşedintelui Donald Trump. "Bombele vor veni". Aceasta este fraza, cu referire la Siria, pe seama căreia este pusă scumpirea ţiţeiului. Lumea intră ăn panică atunci când este vorba de război. Iar conflictul din Siria tocmai aşa ceva înseamnă.

[citeste si]

Stocurile au scăzut, producţia este redusă

Pe lângă aceste neajunsuri, care sunt reprezentate în primul rând de reacţia burselor, mai există şi alte proble. Conform presei americane, a celei anglo-saxone, rezervele de ţiţei au scăzut, fiind aproape de epuizare. Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), a anunţat că producţia sa a ajuns la 31.960.000 barili pe zi, cu peste 200.000 mai puţin ca în februarie. Dacă situaţia nu se va klinişti, se presupune că săptămâna viitoare există riscul ca un baril de petrol să coste peste 75 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel