Trucuri cu bicarbonat de sodiu. Sunt utile și apreciate de gospodine

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil în gospodărie, care poate fi folosit în numeroase moduri. 

În rândurile de mai jos găsiți câteva trucuri utile cu bicarbonat de sodiu:

Dezinfectarea și curățarea cu bicarbonat de sodiu

Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și folosește-o pentru a curăța aragazul, cuptorul sau chiuveta. Această pastă este eficientă în îndepărtarea petelor și a depunerilor de grăsime. Pentru a dezinfecta și curăța frigiderul, amestecă bicarbonat de sodiu cu apă caldă și șterge interiorul frigiderului cu această soluție. Va elimina mirosurile neplăcute și va menține frigiderul proaspăt. Pentru curățarea tăvilor și a vaselor de gătit arse, presară bicarbonat de sodiu pe suprafața murdară, adaugă apă caldă și lasă să acționeze peste noapte. Apoi, frecă și clătește.

Schimbarea mirosului în locuință

Pentru a elimina mirosurile neplăcute din frigider, poți pune o cutie mică cu bicarbonat de sodiu în interior. Schimbă-l o dată pe lună.Pentru a proaspăta covorul sau salteaua, presară bicarbonat de sodiu pe suprafață și lasă-l să acționeze timp de cel puțin 15 minute, apoi aspiră.

Curățarea obiectelor din argint

Pentru a reda strălucirea bijuteriilor sau obiectelor din argint, amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și folosește-o pentru a șterge obiectele. Apoi, clătește și șterge-le cu o cârpă moale.

Îndepărtarea petelor

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la îndepărtarea petelor proaspete de vin, ulei sau grăsime de pe haine. Aplică bicarbonat direct pe pata umedă, lasă-l să absoarbă petele și apoi spală haina ca de obicei.

Igiena personală

Poți folosi bicarbonatul de sodiu ca un exfoliant blând pentru piele sau pentru a îndepărta mirosurile neplăcute de pe mâini, frecându-ți mâinile cu bicarbonat umed și clătind apoi cu apă.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele moduri în care poți folosi bicarbonatul de sodiu în gospodărie. Asigură-te că ai bicarbonat de sodiu la îndemână, deoarece este un ingredient util pentru curățenie și igienă personală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel