Trucuri ca să te încarci cu energie dimineața

Îți dorești să ai energie toată ziua? Este bine să îți faci plinul încă de la primele ore ale dimineții. Iată câteva trucuri în acest sens. 

Aceste mici gesturi pe care le poți face te vor ajuta să ai mai multă energie pe tot parcursul zilei. De regulă, o cafea mare de dimineață constituie cea mai utilizată soluție ca să scapi de somnolență și să te poți concentra. Însă, potrivit unui studiu realizat de BBC Health, cofeina în exces nu face altceva decât să accentueze starea de oboseală spre seară.

1. Înviorare cu apă rece

Acest mic truc, deși nu pare prea plăcut de dimineață, este foarte eficient pentru că are un efect imediat de revigorare. În diminețile în care te trezești fără energie, încearcă să aplici acest truc, înainte de a te îndrepta către ceașca de cafea. Studiile arată că prin expunerea la frig se activează anumiți componenți din corp care reduc starea de oboseală. 

2. Bea un pahar cu apă și lămâie

Apa cu lămâie are un rol revigorant asupra corpului, însă fără o scădere bruscă a energiei cum apare în cazul consumului de cofeină. S-a demonstrat că doar mirosul de lămâie are un efect puternic asupra corpului, scăzând nivelul de stres și îmbunătățind starea de spirit. Potrivit specialiștilor, substanțele benefice din lămâi ajung în sistemul digestiv și conferă energie care este de lungă durată.

3. Răsfață-te cu un mic dejun gustos și sănătos

Un mic dejun echilibrat și sănătos poate să fie exact ceea ce are nevoie corpul tău de dimineață când ești lipsit de energie. Însă, este foarte important ce alegere faci, deoarece unele alimente îți pot accentua și mai mult starea de somnolență. Cele mai bune gustări pot fi: un terci de ovăz (un carbohidrat complex, bogat în fibre, care previne scăderea bruscă a glicemiei), iaurt grecesc, fructe, smoothie, humus sau omletă simplă. Dacă ai poftă de ceva dulce optează pentru ciocolată neagră. În schimb, este indicat să eviți dulciurile procesate care au cantități exagerate de zahăr, produsele de patiserie, mezelurile, alimentele cu multe grăsimi, deoarece toate acestea vor accentua și mai mult starea de oboseală.

4. Exerciții de stretching și respirație

Rezervă-ți timp pentru câteva exerciții simple, care te vor ajuta să scapi de rigiditate. Învață să faci câteva mișcări de stretching corelate cu respirații complete ca să oxigenezi creierului și să eliberezi mușchii de stres. 

5. Fă o mică plimbare în drum spre serviciu

Studiile arată cu o plimbare de 10-15 minute te poate umple de energie mai mult decât consumul unei cafele. Lumina soarelui de dimineață are instantaneu un efect revigorant asupra corpului. 

6. Ascultă melodiile preferate

Muzica este una dintre cele mai bune modalități de creștere a nivelului de energie. Ritmul unei melodii favorite te poate scoate din starea de somnolență și să îți dea energie toată ziua. Fă-ți plimbarea cu căștile pe urechi și ascultând radioul preferat. Acest mic truc îți poate schimba imediat starea de spirit și să îți confere mai multă energie și motivație să începi munca.

7. Uleiul de mentă are efect energizant

Ține la îndemână ulei esențial de mentă pe care să-l miroși atunci când simți că te cuprinde starea de somnolență. Aromoterapia are un efect puternic asupra corpului și poate să crească nivelul de energie. Uleiul de mentă este recunoscut pentru efectele sale revigorante și pentru faptul că înlătură starea de oboseală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel