EXCLUSIV  Cele mai tari trucuri pentru părul gras. Spălatul zilnic îl omoară. Thea Haimovitz: Este moarte sigură. Îl vezi cum se rărește

foto pexels
foto pexels

Thea Haimovitz și Mirela Vescan au oferit o serie de sfaturi pentru îngrijirea părului. Iată ce să nu faci și la ce trucuri să apelezi dacă se confrunți cu un păr gras.  

Thea Haimovitz, prezentă în cadrul emisiunii transmise de DCNews și Spectacola, alături de Mirela Vescan, a vorbit despre spălarea zilnică a părului, care, conform acesteia, este o greșeală. Dacă ai ten gras sau mixt, este aproape sigur și că părul tău are o tendință mai puternică spre îngrășare. Dacă-l vei spăla tot mai des, chiar zilnic, nu vei face decât să susții procesul de îngrășare a părului, prin stimularea scalpului în acest sens. 

Vorbind despre trucurile salvatoare în acest caz, Thea Haimovitz a subliniat: ”Cei care au acnee, eu nu-i las să se spele în fiecare zi pe păr, pentru că există tratamente. De exemplu, dacă pui bicarbonat și știi să-l scuturi frumos pe păr, îl poți combina cu o pudră”. ”Dar se găsește și bicarbonat cosmetic” a completat Mirela Vescan. În cazul în care părul tău este mai închis la culoare, nu-ți poți pune pur și simplu bicarbonat în cap, pentru că ar fi evident. Însă, fii fără grijă! Iată ce ai de făcut: ”Amesteci bicarbonatul cu un fard care să se poată potrivi și pui la rădăcină un pic de bicarbonat” a spus Thea Haimovitz, care a avertizat cu privire la spălarea zilnică a părului: ”Este moarte sigură la un păr gras. În plus, se subțiază rădăcina firului de păr, îl vezi cum se rărește, că nu mai are putere, tu, de fapt, când îl speli, nu numai iei grăsimea, ci și puterea părului de a se regenera”. 

O altă soluție propusă de Mirela Vescan este de a vă face părul permanent: ”Uiți și să te mai speli apoi” spune ea. 

Vezi mai multe sfaturi utile în video: 

La cât timp ar trebui să ne spălăm pe cap pentru a nu agresa scalpul și părul?

Hairstyliștii recomandă spălarea părului la 4-5 zile, dar în același timp spun că părul „vorbește" și anunță dacă are sau nu nevoie de spălare. Practic, dacă o persoană simte nevoie să se spele pe cap, trebuie să o facă, indiferent de numărul de zile standard. 


E vreo problemă dacă ne spălăm zilnic? Se îngrașă părul mai mult dacă ne spălăm zilnic?

Da, este o problemă dacă spălăm părul zilnic, scalpul este agresat, părul la fel. 

Ce să facem pentru a nu ni se mai îngrășa mult părul?

O soluție foarte bună este permanentul. Soluția de permanent a fost creată acum mai bine de 70 de ani, a primit consacrare în anii 1980 și, între timp, a fost îmbunătățită și a devenit excelentă pentru părul gras. Un permanent lejer, poate cu accent pe rădăcini, ajută enorm părul gras, echilibrează bine secrețiile de sebum. 

Cum folosim corect placa de păr? O putem folosi zilnic?

Plăcile pentru păr mai moderne, plăci pentru păr, sunt pe bază de abur sar au un preț ridicat deocamdată. Plăcile standard pentru păr se încălzesc până la 250 de grade C, dar e bine să nu se depășească 150. Alegerea unei plăci trebuie să se facă atent, o placă bună este ceramică și are senzori care se adaptează umidității părului. Oricum, placa nu trebuie folosită în exces. 

Despre tehnica spălatului pe păr fără șampon. Beneficii, cui îi este indicat  

Această „tehnică" este ideală pentru părul uscat sau creț, are avantajul de a ameliora textura casantă.

Cum salvăm un păr agresat - un păr decolorat, eventual vopsit și blond, îndreptat cu placa.

Problemele de acest gen trebuie „atacate" din toate părțile: trebuie o cură de vitamine pentru piele și anexele ei (păr și unghii), tratamente cu caviar, Spa pentru păr și trebuie respectată o rutină de îngrijire a părului și acasă. 

Cum alegem un feon care să ne usuce părul fără să-l ardă


Feonul trebuie să fie reglat astfel încât să nu fie prea fierbinte și nu trebuie să fie apropiat prea mult de păr. Ideal ar trebui să existe și o cască, un accesoriu care se găsește ușor pe Internet, costă cel mult 20 de lei și protejează bine părul în procesul de uscare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel