TRU, îndemnn controversat. Atac electoral pe regiuni

tru dc
tru dc

Traian Răzvan Ungureanu a făcut duminică, ziua alegerilor parlamentare, un apel la ardeleni și bănățeni, să iasă la vot dacă nu vor să fie conduși de Teleroman, ”zonă neagră, o gaură neagră în care legislația electorală minimă nu mai funcționează”. Foarte vocal în ziua legislativelor, TRU a adresat un îndemn împotriva contracandidatei USL, atacând electoratul român în funcție de regiuni.

”Ardealul, Banatul pot impune direcția europeană a României într-un moment în care abuzuri ca suita de nelegiuri din Teleorman amenință să ne ducă în direcție inversă spre Moscova”, spunea Traian Răzvan Ungureanu.

Purtătorul de cuvânt al ARD țintește unul dintre centrii de greutate ai electoratului USL, județul Teleorman. Chiar și în contextul alegerilor parlamentare, folosirea termenului de ”teleormenizare” poate căpăta înțelesul unui afront adus acestei zone.

”Este un mesaj deplasat în sensul în care se apelează la patriotism local. Bineînțeles, el face referire la Teleromanul condus de către Liviu Dragnea. Există posibilitatea ca alegătorii simpli, care nu sesizează la ce se referă mesajul d-lui Ungureanu, să nu înțeleagă ce înseamnă această 'teleormenizare' ”, a explicat pentru DeCe News expertul în comunicare politică, Antonio Momoc.

Traian Răzvan Ungureanu joacă o carte periculoasă și atunci când împarte țara pe zone care își doresc în măsuri diferite menținerea direcției europene de către România. ”Teleorman și sudul țării își doresc în egală măsură cu celelalte regiuni, ca direcția României să fie una îndreptată spre Uniunea Europeană. Dl. Ungureanu caută aici un mecanism pentru a determina electoratul dreptei să iasă la vot, unul cam riscant, ce-i drept. E o încercare de mobilizare a electoratului, n-aș merge până la a crede că prin îndemnul său, dl. Ungureanu acuză sudul că e subdezvoltat din vreun punct de vedere”, conchide Antonio Momoc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel