Trofeul EURO 2020, expus sâmbătă la Mega Mall

Turul la București al trofeului acordat câștigătoarei Campionatului European 2020 se va încheia cu expunerea sa, timp de o zi, la Mega Mall.

Fanii fotbalului și nu numai se vor putea fotografia cu trofeul Henri Delaunay sâmbătă, între orele 10:00 – 22:00, într-un spațiu special amenajat la etajul 1 al centrului comercial situat în apropierea Arenei Naționale.

Trofeul Henri Delaunay, acordat câștigătoarei Campionatului European de fotbal, poartă numele primului Secretar General al UEFA, care a avut ideea organizării unei astfel de competiții continentale. Din păcate, Henri Delaunay a murit în 1955, cu 5 ani înainte să-și vadă proiectul pus în practică. Fiul său Pierre a fost desemnat să creeze trofeul care să fie oferit învingătorilor, cu dreptul de a-l păstra timp de 4 ani, până la următoarea ediție a Campionatului European.

Pentru turneul din 2008 a fost realizată o nouă versiune a cupei, mai impozantă, întrucât vechiul trofeu intrase deja în umbra altor trofee ale UEFA din zona competițiilor de club continentale. Noua cupă Delaunay este din argint masiv, în greutate de 8 kilograme și cu o înălțime de 60 centimetri, cu 2 kilograme mai mult decât vechiul trofeu și cu 18 centimetri mai înaltă. Soclul de marmură a fost înlocuit cu unul mai mare de argint, iar numele câștigătoarelor sunt acum gravate pe spatele trofeului.

Design-ul inițial a fost creat de către Casa de bijuterii Chobillon și cumpărat ulterior de Casa Arthus-Bertrand din Paris. Noul trofeu a fost produs de casa londoneză Asprey, care a mai creat și Cupa Americii.

Spaniolul Iker Casillas a fost primul fotbalist care a ridicat noul Trofeu Delaunay deasupra capului, după ce echipa sa, Spania, a câștigat Campionatul Europan în 2008.

Trofeul Delaunay va fi înmânat câștigătoarei EURO 2020 la Londra, după finala de pe stadionul Wembley din 12 iulie 2020.

Citește și:

Cosmin Contra a pus mâna! "Just for luck"

Euro 2020. Cristiano Ronaldo, anunț privind naţionala Portugaliei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel