Trenul metropolitan și reabilitarea liniilor de tramvai, priorități pentru Nicușor Dan și Adina Vălean

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Primarul general Nicușor Dan s-a întâlnit, vineri, cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, iar între prioritățile investițiilor despre care au discutat se numără trenul metropolitan și reabilitarea liniilor de tramvai.

Nicșor Dan s-a întâlnit cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, cu care a discutat despre proiectele Bucureștiului și ale zonei metropolitane pentru infrastructura de transport și despre finanțările europene pe care Primăria Capitalei le poate obține.


„Prioritare pentru Uniunea Europeană rămân proiectele verzi de infrastructură, iar Bucureștiul poate primi fonduri în acest scop. Am vorbit și în această întâlnire despre interesul major al orașului pentru crearea trenului metropolitan, precum și pentru reabilitarea liniilor de tramvai, discutând de asemenea despre planul de mobilitate urbană al Capitalei, pe care îl vom lansa curând în dezbatere publică”, a spus primarul general, pe Facebook.


Dialogul Primăriei Capitalei cu Comisia Europeană și cu Direcția Generală Mobilitate și Transporturi va continua, pentru a fi aduși în Bucureșit banii europeni de care este nevoie, promite Nicușor Dan.

Citește și - Nicușor Dan, concluzii după încheierea evaluărilor directorilor de teatre

Primarul Nicușor Dan a tras concluziile după încheierea evaluărilor directorilor de teatre.

„Câteva cuvinte și explicații după ce s-au încheiat evaluările directorilor de teatre, cu referire specială la Teatrul Metropolis. E prima dată când evaluările se fac pe bune. Până acum, evaluările se făceau de complezență și reieșea că totul este minunat. Consider că nota 8,90 dată unui manager este o notă foarte bună. Trebuie să ieșim din ipocrizia în care toți luăm nota 10.

Poziția de manager al unei instituții de cultură nu este un premiu de excelență pentru o activitate culturală colaterală. Poziția de manager al unei instituții de cultură este o activitate cu timp complet, în care managerul trebuie să optimizeze resursele de care dispune, pentru un produs cultural de calitate (nu am spus niciodată că instituțiile de cultură trebuie să facă profit, dar sunt ferm în chestiunea optimizării resurselor). Nu m-am lăsat intimidat, și sunt bucuros că nici comisia nu a făcut-o, de tot scandalul iscat în jurul Teatrului Metropolis cu câteva zile înainte de evaluarea managerului.

Mă voi referi mai jos la minciunile repetate de așa de multe ori, încât au creat impresia de realitate. Susțin evaluarea făcută de comisie (formată din șase experți în artele spectacolului și trei funcționari ai primăriei) pentru managerul Teatrului Metropolis, George Ivașcu. Domnul Ivașcu este un profesor respectat, ar fi un director artistic foarte bun, dar nu este un manager de teatru performant. Nu a reușit, în evaluarea orală, să răspundă la întrebarea despre execuția bugetară pe 2021, ori primul lucru pe care trebuie să îl știe un manager sunt principalii indicatori financiari. Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel