Trei teste simple de sănătate pe care le puteţi face acasă

Medic
Medic

Există câteva trucuri care ne ajută să ne dăm seama singuri, acasă, dacă avem probleme de sănătate. 

Desenează ceasul


Acest test face parte din unele evaluări efectuate de neurologi. Persoana examinată trebuie să deseneze un ceas pe o foaie de hârtie. Mai întâi cercul, apoi numerele în ordinea corectă, iar în final acele. Se recomandă desenarea ceasului la 2:45 sau 11:10.

Există diferite studii și versiuni în întreaga lume cu privire la modul în care trebuie măsurate rezultatele, dar, în general, un ceas „anormal" ar trebui să atragă atenția atunci când apare, de exemplu, cu numere repetate, ace în afara ceasului sau o perioadă diferită de cea solicitată.

Întârzierea, dificultățile de a înțelege instrucțiunea sau execuția pot indica schimbări în memorie și capacitatea cognitivă, mai ales în perioada bătrâneții, când aceste modificări devin mai pronunțate și pot fi simptome ale bolii Alzheimer și ale demenței.

Semnul lui Godet


Acest test constă în folosirea degetului mare sau a două degete împreună și apăsarea pielii piciorului în regiunea dintre genunchi și gleznă, timp de 5 până la 10 secunde.

Dacă amprenta degetului lasă pielea „scufundată" după câteva secunde, acesta poate fi un semn al retenției de lichide, o problemă cu circulația. Lucrul sănătos este că pielea revine la normal aproape imediat.

Sticla cu apa caldă


Dacă bănuiți că o durere pe care o aveți este musculară, o puteți verifica punând o sticlă de apă caldă pe zona afectată. 

Dar André Salgado, medic generalist, subliniază că acest lucru funcționează mai mult cu durerile superficiale: durerea acută, cum ar fi cea a unui atac de cord sau a apendicitei, necesită o intervenție mai urgentă. El subliniază, de asemenea, că există și alte tipuri de dureri non-musculare care pot fi ameliorate și cu o sticlă de apă caldă, cum ar fi crampe.

"Este un test mai valid atunci când anumite părți ale principiului sunt că este o durere musculară, care de obicei se agravează atunci când mișcați acea parte a corpului sau este greu și încordat", a explicat el, potrivit bbc.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel