Trei motive pentru care Stroe îi ține spatele lui Tăriceanu

Fostul ministru de Interne, liberalul Radu Stroe, s-a solidarizat cu demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de salvare a USL și, pe cale de consecință, de scindare a PNL. Pirueta lui Stroe nu este una surprinzătoare. Stroe se află pe o pantă descendentă în partid, iar disputele sale cu Antonescu, chiar dacă au fost mereu dezmințite public, s-au purtat în culise. În același timp, Radu Stroe este criticat periodic de o televiziune a cărei conducere este apropiată de Crin Antonescu.

1. Radu Stroe și Daniel Chițoiu sunt cei doi foști miniștri PNL acuzați de ”colaboraționism” cu Victor Ponta. Cei doi erau bănuiți de un fel de dezertare ”soft”, în sensul că nu îl sabotau pe Antonescu, ci pur și simplu luau decizii peste capul lui, alături de șeful Guvernului. Chițoiu este scos din joc de problemele penale. Stroe nu are atari necazuri, dar nici multă putere în PNL. Cea mai mare supărare a lui Radu Stroe i se trage de la momentul plecării sale de la ministerul de Interne, în urma scandalului provocat de tragedia din Apuseni. Fostul ministru susținea la momentul respectiv că premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu demisia sa, sugerând că pe Antonescu nu l-a deranjat.

2. Crin Antonescu a dezvoltat o nouă relație profesională cu Cozmin Gușă. Liberalul nu-i spune ”consiliere”, dar dincolo de aspectele semantice, rămâne faptul că președintele primește sfaturi (ajutor, mici îndreptare politice sau oricum preferă să le numească dl Antonescu) de la omul care controlează Realitatea TV, postul de televiziune care îi critică pe Stroe și Chițoiu mai abitir decât pe oricare alți liberali. Radu Stroe chiar s-a plâns de acest lucru în urmă cu câteva săptămâni, la Antena 3, când declara că Realitatea Tv (fără să numească explicit postul) difuzează constant știri cum că el poartă negocieri interne în PNL pentru ruperea unei aripi din partid. Lui Stroe nu-i place noul anturaj al șefului său de partid ori de oamenii la care acesta pleacă urechea.

3. Al treilea motiv are conotații mai degrabă simbolice. După cum și premierul Victor Ponta declara duminică, Radu Stroe este unul dintre ”părinții fondatori” ai USL, categorie unde mai sunt incluși președintele PSD, Liviu Dragnea și Crin Antonescu. Ulterior au fost adăugați Daniel Constantin și Eduard Hellvig.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel