Trei jucători de tenis suspendați de ITIA pentru trucarea de meciuri. Unul dintre ei, suspendat pe viață

FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf

Trei jucători de tenis au fost suspendați de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului pentru trucarea de meciuri. Cea mai aspră pedeapsă a fost primită de kazahul Timur Khabibulin.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a anunțat, miercuri, că trei jucători, kazahul Timur Khabibulin, uzbecul Sanjar Fayziev și israelianul Igor Smilansky, au fost suspendați pentru trucarea de meciuri, potrivit unui comunicat al instituției.

Sancțiunile confirmate sunt următoarele:

1. Timur Khabibulin din Kazakhstan a fost interzis pe viață din sport și amendat cu 60.000 de dolari.

2. Sanjar Fayziev din Uzbekistan a fost suspendat timp de trei ani și șase luni (cu șase luni suspendate) și amendat cu 15.000 de dolari.

3. Igor Smilansky din Israel a fost suspendat pentru doi ani și amendat cu 4.000 de dolari (cu 1.000 de dolari suspendați).

Khabibulin, care a avut cel mai bun clasament ATP la dublu de 154, a fost găsit vinovat pentru 21 de acuzații individuale legate de manipularea meciurilor între 2014 și 2019.

Fayziev, care a avut, de asemenea, cel mai bun clasament ATP la dublu de 154, a fost găsit vinovat pentru cinci acuzații legate de două meciuri din 2018.

Smilansky, care a avut cel mai bun clasament ATP la simplu de 451, a fost găsit vinovat pentru trei acuzații legate de un meci din 2018.

De când începe perioada suspendării

Sancțiunile vor începe de la data suspendării provizorii a jucătorilor la 25 iulie 2023, ceea ce înseamnă că Fayziev va fi suspendat până la 24 iulie 2026, iar Smilansky va fi suspendat până la 24 iulie 2025 (cu condiția ca amenzile să fie plătite sau să se ajungă la scheme de plată), se mai arată în comunicatul ITIA.

Astfel, pe durata acestei perioade pentru Fayziev și Smilansky, și permanent pentru Khabibulin, li se interzice să joace, să antreneze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat sau sancționat de membrii ITIA: ATP, ITF, WTA, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open, sau oricare asociație națională.

Citește și: Un tenismen prins dopat din cauza unui supliment contaminat a scăpat cu 13 luni suspendare. ITIA, decizie diferită faţă de cazul Halep



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel