EXCLUSIV  Trei deficienţe MAJORE în măsurile Guvernului de salvare a economiei. Mircea Coşea: Vom avea pierderi ÎNGROZITOARE

Profesorul Mircea Coşea a explicat pentru DC NEWS care sunt cele trei deficienţe ale programelor de salvare a economiei anunţate de Guvernul Orban. 

Declaraţia vine după ce antreprenorii s-au plâns de lipsa de seriozitate şi transparenţă a Guvernului în acordarea de granturi, prin anunţarea condiţiilor eliminatorii cu o seară înainte de termenul limită sau prin epuizarea banilor pe principiul "click-ului", primul venit, primul servit. 

"Dacă ne uităm la măsuri, rămânem cu impresia că s-a făcut foarte mult în România şi că nimeni nu poate critica Guvernul că nu a făcut mai mult, la posibilităţile avute. Dacă, însă, trecem în economia reală, în viaţa de zi cu zi, observăm că aceste măsuri au avut trei deficienţe majore.

Prima a fost că niciodată nu a fost foarte bine clarificată sursa de finanţare. Au existat discuţii în legătură cu asta. Aici putem include şi faptul că nu a existat un plafon. Asta înseamnă că putem avea o suspiciune, anume că anumite informaţii au ajuns la unele firme, care au fost favorizate. 

În al doilea rând, unele măsuri, care presupuneau o coordonare a activităţii cu băncile, nu au avut bine clarificat sistemul de legătură. Astfel, după ce programul pornea, băncile fie nu erau de acord, fie respingeau cererile. Nu ştim dacă a fost voită sau nu! 

În al treilea rând, toate exemplele care au fost date în legătură cu urgentarea acestor măsuri prin informatizarea lor au dat greş. Platformele nu au funcţionat, au fost rateuri.

Concluzia e că multe dintre măsurile anunţate de Guvern au fost declarative, au creat imaginea unui sprijin acordat de Guvern, dar în realitate eficienţa lor a fost relativ mică. Eu opinez acum că dacă nu vor interveni măsuri serioase, vom avea pierderi îngrozitor de mari în următoarele luni", a declarat Mircea Coşea în exclusivitate pentru DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel