Trecerile la nivel cu cale ferată, reamenajate. Câţi bani alocă Guvernul

Toate trecerile la nivel cu calea ferată din ţară ar trebui reamenajate, potrivit unui proiect aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a explicat că miercuri a fost adoptată o hotărâre referitoare la aprobarea notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea acestui proiect, care are în vedere măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată.

Câţi bani se investesc 

"Acest proiect prevede achiziţionarea de echipamente şi amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată din România, cu scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră, îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie şi reducerea accidentelor rutiere grave. Concret, la toate cele 246 de treceri la nivel cu calea ferată vor fi instalaţi stâlpi de iluminat, separatoare de trafic cu elemente reflectorizante, stâlpi de delimitare a sensurilor de circulaţie, simboluri performante şi benzi rezonatoare. Valoarea totală a proiectului se ridică la 35,321 milioane de lei, iar durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni", a precizat Nelu Barbu.

Acesta a adăugat că finanţarea proiectului se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi din sursele proprii ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel