EXCLUSIV  Trecere la euro. Cataramă, avertisment dur: Va veni o scadență!

Proaspăt demisionat din PNL, Viorel Cataramă a acordat un interviu DCNews în care a detaliat ce înseamnă pentru România ”aristocrația bugetară” și ce trebuie să facă România pentru a trece la moneda euro.

Surse de venit la bugetul României este sectorul privat, afirmă Viorel Cataramă, cel care zilele trecute și-a lansat propriul partid ”Dreapta Liberală”.

”(...) Bugetul României este alimentat numai de sectorul privat. Restul consumă. Sectorul privat dacă îl crești, cu atât ai mai mulți bani la buget. Acuma ce se întâmplă? Dăm privilegii peste privilegii la aristocrația bugetară. De unde luăm bani? Ne ducem și ne împrumutăm. Va veni o scadență. Nu așa se dezvoltă sănătos o economie. Nu așa ne integrăm în Europa.” a explicat el.

În acest moment nu este posibilă trecerea la moneda euro și nici nu e binevenită. (...) Iar acest sector privat care numără, hai să spunem 4,5 milioane de români aici în țară și încă pe atâta în străinătate, dacă nu mai mult, au nevoie de o astfel de politică, pentru că ei vor să muncească, să plătească taxe, dar ei vor să beneficieze în mod corect de taxele primite. Nu din banii lor să primească unii care nu muncesc, unii care nu fac nimic sau, mai mult, care hăituiesc sectorul privat, angajații acelor agenții și ministere nenumărate din România care nu numai pun tălpi și distrug activitatea sectorului privat”, a subliniat Cataramă.

De ce nu este benefic să trecem la moneda euro?

”Pentru că în acest moment s-a creat un dezechilibru uriaș în România. S-a crerat o clasă privilegiată: aristocrația bugetară, cei care lucrează la stat și primesc salarii mai mari decât cei din sectorul privat. Ca să cresc cu adevărat salarile în sectorul privat trebuie să cresc producția și exporturile (...)” a explicat Viorel Cataramă, detaliind în interviul video de mai jos acest subiect: 

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel