Trecere PMP-PSD. Deputatul Octavian Goga își explică decizia

Deputatul Octavian Goga, care a demisionat duminică din PMP şi a anunţat că va activa în grupul parlamentar PSD, susține că va vota moțiunea împotriva premierului Grindeanu, precizând că nu a primit nicio recompensă. Acesta a spus că în cazul în care PMP ar fi decis să voteze moțiunea nu ar mai fi schimbat tabăra.

"Nu mi-a dat nimeni nimic, sunt numai poveşti. Le-am spus (celor din PMP-n.r.) că vreau să votez moţiunea pentru că mi se pare o chestie normală, pentru că eu vreau să fie linişte în ţară şi cu asta basta. Nu mi s-a oferit nimic, de la nimeni (...) Pot să facă şi două plângeri penale împotriva mea, nu numai una (...) Nu m-am regăsit între ei (PMP- n.r) şi de asta am plecat (...) Dacă PMP vota moţiunea de cenzură, rămâneam în PMP fără nicio problemă (...) Ştiţi foarte bine că eu am fost în PSD şi am plecat şi nu a fost scopul meu în viaţă să trec din nou la PSD (...) Repet, eu vreau să fie linişte în ţară (...), vă daţi seama că, dacă nu trece moţiunea, va fi circ. Eu voi vota moţiunea", a declarat Octavian Goga, potrivit Agerpres.

El a mai spus că intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al PSD Covasna, în momentul în care vor fi organizate alegeri pentru această funcţie, deţinută în prezent de fostul deputat Horia Grama. 

Octavian Goga a informat duminică Biroul Permanent că a demisionat din PMP începând cu data de 18 iunie şi că va activa în grupul parlamentar al PSD, iar la scurt timp, preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac a anunţat că această formaţiune politică va depune împotriva acestuia o plângere penală pentru trafic de influenţă şi primirea de foloase necuvenite. 

Potrivit lui Tomac, PSD i-ar fi oferit lui Octavian Goga 'un loc de muncă bine plătit' pentru soţie. 

'Este inadmisibil ca un parlamentar să plece dintr-un partid în altul, tocmai pentru că se folosesc asemenea practici ticăloase (...) Domnia sa a intrat în Parlament prin redistribuire, ar trebui să aibă o minimă decenţă faţă de ce a putut să-i ofere PMP (...) Motivaţia a fost că i s-a promis soţiei domniei sale un loc de muncă bine plătit. Este o chestiune care nu mai are nimic cu politica. Este o formă de trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite', a detaliat Eugen Tomac, arătând că există şi alte elemente care vor fi trecute în plângerea penală. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel