Tratare hemoroizi. Cele mai bune remedii naturale: 8 plante eficiente

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Fitoterapeuţii recomandă, pentru primele două stadii ale bolii, tratamentul naturist, eficient şi fără reacţii adverse, asta desigur după obţinerea unei opinii medicale, doctorul fiind cel care stabileşte stadiul bolii.  

Unitișorul

“Se foloseşte planta proaspătă, zdrobită, recoltată în timpul înfloririi, aplicându-se direct pe zona afectată. Şi tinctura de untişor este eficientă. Preparatul se obţine din planta proaspătă, care se macerează timp de două săptămâni în alcool de cereale de 70%, agitându-se din când în când”, explică, pentru Adevărul, specialistul în fitoterapie Elena Badea.    

Planta poate fi utilizată şi sub formă de unguent, obţinut prin fierberea în baia de apă a 100 ml ulei rafinat de floarea soarelui, la cere se adaugă 30 ml de tinctură de untişor. “După evaporarea alcoolului, se adaugă 10 g de ceară de albine şi 10 g de lanolină, amestecându-se continuu, până la omogenizare. Se toarnă în borcănele de sticlă care se închid cu capac”, recomandă specialistul.  

Coada şoricelului

 “Se utilizează atât extern, sub formă de băi de şezut sau de comprese cu decoct preparat din 60 de grame de flori, la un litru de apă, cât şi intern, amestecând cantităţi egale de coada şoricelului şi de coajă de cruşin  - o lingură din acest amestec la un sfert de litru de apă clocotită. Decoctul se consumă de două – trei ori pe zi”, explică specialistul în fitoterapie.  

Pelinul

“Infuzia de pelin distruge chiar şi viermii intestinali. În mod curent, pelinul este folosit în afecţiuni precum hemoroizi, constipaţii, răni cu dificultăţi de vindecare, oxiuroză. Intern, se utilizează sub formă de infuzie, iar extern sub formă de băi de şezut”, precizează Elena Badea.  

Gălbenele

“Se beau zilnic 3 căni de infuzie, între mese. Pentru toaletă locală, este indicat unguentul de gălbenele sau cel pe bază de gălbenele şi tătăneasă”, recomandă specialistul.  

Lumânărica

“Planta poate fi utilizată sub formă de băi de şezut cu ceai preparat din 50 de g de frunze de lumânărică, la un litru de apă clocotită. Indicate sunt două băi, una dimineaţa şi una seara, înainte de culcare”, explică Elena Badea.  

Mărul lupului

“Avem nevoie pentru băi de o infuzie preparată din 5 linguri de plantă la doi litri de apă clocotită. Băile se fac seara, înainte de a merge la culcare, iar ca durată, recomandat este aproximativ un sfert de oră”, spune specialistul.   

Muşeţelul

“Este recomandat  pentru uz intern, datorită capacităţii sale de a uşura scaunul. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de flori uscate la 200 ml de apă clocotită şi se beau două căni pe zi, după mesele principale. În uz extern, se foloseşte sub formă de băi, comprese cu infuzie de muşeţel - două linguri la o cană de apă”, explică specialistul.  

Socul

Socul utilizat sub formă de comprese locale cu decoct este şi el benefic în tratarea acestor boli. “Se prepară astfel: la un litru de apă, se pun 100 gr. frunze de soc. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute, apoi se acoperă şi se lasă la infuzat”, recomandă specialistul în fitoterapie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel