Cruzime ”naturistă”. Pentru așa-zisul tratament cu fiere împotriva Covid, naturiștii țin ”urșii de bilă” în condiții îngrozitoare

Fotografie de la Janko Ferlic/ Pexels
Fotografie de la Janko Ferlic/ Pexels

Faţa crudă a medicinei naturiste. Proprietățile medicinale și utilizările bilei (fiere) de urs merită un studiu atent. Medicina tradițională consideră că remediul este unul dintre cele mai eficiente, dar trebuie luat în conformitate cu reguli stricte.

Medicina tradițională chineză folosește bila de urs pentru a trata multe boli. Și în ultimul an, cererea pentru acest material a crescut vertiginos, deoarece unii vindecători îl folosesc pentru a produce medicamente anti-Covid. Așa-numiții ”urși de bilă” sunt ținuți în captivitate în adevărate lagăre de concentrare. 

Acești urși sunt ținuți în viață doar pentru a colecta din corpul lor un lichid digestiv produs de ficat și stocat în vezica biliară, substanță care este folosită în medicina tradițională asiatică și este solicitată de diverse piețe.

Bila de urs este la mare căutare printre chinezi și japonezi

Se estimează că există cel puțin cincisprezece mii de urși  sunt crescuți și ținuți în captivitate în condiții oribile în depozite secrete, numite ”ferme de bilă”. Aceste ferme sunt situate în China, Coreea de Sud, Vietnam și Laos, scrie Curiosauro.

Tehnicienii fermei îndepărtează bila chirurgical sau lasă fistule și catetere permanente în corpul animalelor, pentru a extrage lichidul biliar. Multe exemplare mor din cauza stresului intervențiilor, din cauza infecției sau din cauza malnutriției.

Cea mai exploatată specie de urs pentru extragerea bilei este ursul negru asiatic (Ursus thibetanus). În China nu există legi specifice care să interzică creșterea acestor animale protejate și nici reguli care să prevină maltratarea acestora.

Afacerile legate de Covid-19

China a aprobat folosirea bilei de urs pentru a trata pacienții critici cu coronavirus. Comisia Națională de Sănătate a recomandat folosirea de Tan Re Qing - o injecție care conține bilă de urs, coarne de capră și ierburi - pentru a trata pacienții cu Covid-19.

Înainte de pandemia de Covid-19, observatorii internaționali au cuantificat cifra de afaceri a bilei de urs depășind două miliarde de dolari pe an.

Astăzi, această estimare a crescut de cel puțin cinci ori, deoarece medicina tradițională chineză folosește această bilă ca remediu pentru simptomele Covid.

Fierea urșilor conține un nivel ridicat de acid ursodeoxicolic, compus ce are proprietăți antiinflamatorii și abilitatea de a sprijini sistemul imunitar, ceea ce ar putea fi benefic în lupta împotriva coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel