EXCLUSIV  Tratamente INOVATIVE pentru persoanele cu DIABET ZAHARAT. Impact MAJOR. Prof. dr. Radulian, declarația zilei

Prof. dr. Gabriela Radulian a vorbit, în interviurile DCNews, despre moleculele noi, inovative pentru persoanele diagnosticate cu diabet zaharat.  

”Există program național de diabet, iar medicația, pentru cei cu diabet zaharat, fie că vorbim de cei aflați în tratament cu insulină, adică persoanele cu diabet zaharat tip I, fie că vorbim despre cei aflați pe tablete sau cu tratamente injectabile non-insulinice, adică persoane cu diabet zaharat tip II, programul național de diabet este, în totalitate, gratuit. Pornind de la recomandările actuale ale ghidurilor internaționale, este nevoie și la noi de accesul persoanelor cu diabet zaharat la aceste tratamente, aceste molecule moderne, inovative, care acționează prin mecanisme specifice și, pe lângă beneficiile pe care le au în mod tradițional asupra controlului glicemic, aduc și beneficii în ceea ce reprezintă riscul cardiovascular la pacientul cu diabet zaharat” a subliniat prof. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu" din București, în interviul DCNews și DCMedical.

Aceasta a atras atenția că mortalitatea la persoanele cu diabet zaharat este legată de patologia cardiovasculară. 

Vezi mai multe informații în video: 

Interviul a fost realizat de către jurnalistul Val Vâlcu și le-a avut ca invitate pe prof. dr. Gabriela Radulian, de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ”Prof. Dr. N. Paulescu” din București, și pe dr. Gabriela Saulea, medic și coordonator de programe medicale în cadrul Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, una dintre cele mai cunoscute asociații de pacienți din țară.

Vezi și: EXCLUSIV Accesul pacienților cronici la medicamente în România. Interviurile DC News și DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel