Tranzacție Syngenta-China National, tranzacție uriașă aprobată de Comisia Europeană

 Comisia Europeană (CE) a aprobat miercuri preluarea producătorului elveţian de pesticide şi seminţe Syngenta de către gigantul China National Chemical Corp (ChemChina), transmite DPA. 

Valoarea tranzacţiei este estimată la 43 miliarde de dolari şi reprezintă cea mai mare investiţie chineză peste hotare de până acum. 

Aprobarea este condiţionată de vânzarea unei părţi importante din actualele afaceri cu pesticide ale ChemChina's, precum şi a unei părţi din activităţile în domeniul pesticidelor ale Syngenta, a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager. 

Tranzacţia fusese aprobată şi de autorităţile de reglementare din SUA şi din China. 

"Este important pentru fermierii din UE - şi în ultimă instanţă pentru consumatori - să existe o concurenţă eficientă pe piaţa pesticidelor şi după achiziţionarea Syngenta de către ChemChina", a afirmat Vestager. 

Aceasta este a treia megafuziune în rândul giganţilor din domeniul agribusiness. În 27 martie, Comisia Europeană a aprobat fuziunea dintre giganţii americani din domeniul chimiei Dow Chemical şi DuPont, operaţiune în urma căreia ar urma să ia naştere un mastodont cu o capitalizare bursieră de 130 de miliarde de dolari. Revizuirea de către UE a celei de-a treia fuziuni, preluarea de către grupul german Bayer a companiei americane Monsanto, înregistrează progrese. 

Tranzacţia este cel mai recent exemplu al strategiei firmelor chineze, care caută să-şi îmbunătăţească tehnologia şi expertiza prin achiziţii externe. 

Pentru ChemChina, tranzacţia vine după achiziţionarea, în 2015, a producătorului italian de anvelope Pirelli SpA, pentru 7,1 miliarde de euro, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel