Transportul intern din România ar putea fi preluat de străini. Ce spune Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că în situaţia în care 'creşterile uriaşe ale RCA' nu vor fi limitate, transportul intern în România va fi realizat de transportatori străini.

'Deşi ţipă transportatorii de anul trecut din decembrie, abia acum, în preajma campaniilor, s-au trezit şi Parlamentul şi Guvernul să facă ceva. Dacă nu se adoptă o măsură care să limiteze creşterile uriaşe ale RCA-ului, vom avea transportatori străini în România, să ne facă transportul intern', a afirmat Băsescu, la B1 TV.

Senatul a adoptat, marţi, propunerea de lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule.

Preşedintele Comisiei pentru buget din Senat, Viorel Arcaş, a declarat că nu exista până acum un cadru legislativ care să reglementeze contractul RCA, iar principalele modificări vizează introducerea tarifului de referinţă şi înfiinţarea unei societăţi cu capital de stat care să asigure piaţa concurenţială.

Sarcina stabilirii tarifului de referinţă pentru RCA revine ASF, iar toate firmele asigurătoare sunt nevoite să îl respecte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel