Transgaz – BSOG, contract pe 15 ani. Transportul gazelor din Marea Neagră

Compania de stat Transgaz și compania americană Black Sea Oil & Gas (BSOG) au semnat un contract pe 15 ani de transport pentru producţia de gaze naturale provenită din perimetrul offshore Midia (proiectul MGD).

Contractul va fi aplicabil doar în cazul obținerii deciziei finale de investiție din partea acționarilor BSOG, potrivit newsenergy.ro. Contractul este încheiat pe o perioadă de 15 ani şi are ca dată de începere a transportului gazelor naturale ziua de 1 februarie 2021, la o capacitate de transmisie de 1 miliard de metri cubi/an.

Potrivit companiei BSOG, notează sursa citată, obţinerea deciziei finale de investiție ar genera o investiție de 400 de milioane de dolari, mare parte cheltuită în România. Compania ar avea nevoie de doi ani pentru construirea platformei de producţie offshore, săparea sondelor de dezvoltare, instalarea conductelor offshore şi de uscat şi construirea terminalului de procesare a gazelor.

(w670)

Punerea în exploatare a zăcămintelor offshore din petrimetrul Midia va presupune lucrări tehnice subacvatice complicate. De exemplu, va fi nevoie de o conductă submarină de 121 km ce va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, cu supratraversarea unor conducte subacvatice de gaz și de țiței ale OMV Petrom, utilizând saltele flexibile din beton. Apoi, de la țărm, urmează 4,5 km de conductă subterană până la noua staţie de tratare a gazelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel