Conductă gaze naturale Pecineaga – Techirghiol. Anunț Transgaz

Fotografie cu rol ilustrativ
Fotografie cu rol ilustrativ

Noi oportunități de alimentare cu gaze naturale pentru localitățile din zona de Sud și Sud-Est a județului Constanța după ce TRANSGAZ a pus în funcțiune conducta de transport gaze naturale Pecineaga – Techirghiol.

Transgaz SA, în calitate de operator al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale, urmărește prin strategia investițională obiective precum: dezvoltarea SNT pe noi direcții de consum, în scopul asigurării transportului gazelor naturale destinate unor sisteme de distribuții gaze naturale nou înființate și alimentării a noi consumatori racordați direct la SNT; modernizarea și retehnologizarea SNT; asigurarea alimentării cu gaze naturale a consumatorilor în condiții de siguranță și cu limitarea impactului asupra mediului.

Punerea în funcțiune de către SNTGN Transgaz SA a tronsonului de conductă de transport gaze naturale Pecineaga –Techirghiol, în lungime de 21 km, creează oportunități de alimentare cu gaze naturale a tuturor localităților din zona de Sud și Sud-Est a județului Constanța și asigură o alternativă viabilă pentru dezvoltarea mediului de afaceri zonal, caracterizat printr-un profil social-economic marcat de industria turismului, legumicultură și pomicultură, producție de energie.

Localitățile Pecineaga, Techirghiol, Eforie Sud, Eforie Nord, Tuzla, 23 August ( Moșneni, Dulcești), unde consumul total de gaze naturale pe zonă este de 45 mil.mc/an și sunt aprox. 35 mii de locuitori, 16 școli primare și gimnaziale, 17 grădinițe, 4 licee și grupuri școlare, 2 baze de tratament și recuperare, 1 spital clinic pentru tratamente cu terapii balneare și peste 15 cabinete medicale, pentru a se putea racorda la SNT va trebui ca împreună cu Consiliul Județean Constanța să demareze procedura de înființare a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) iar după concesionarea sistemelor de distribuție, conform Ordinului 82/2017, să solicite la Transgaz racordarea la SNT.

Valoarea investiției a fost de 7,7 mil.lei (fără TVA) iar sursele de finanțare au fost asigurate din Fondurile proprii ale SNTGN Transgaz SA prevăzute în Programul de modernizare dezvoltare investiții pentru anii 2017-2018.

Istoric și caracteristici tehnice

În anul 2006 s-a elaborat Proiectul Tehnic nr. 362.1/2006 "Conductă de transport gaze naturale Negru Vodă – Techirghiol, Etapa I, Negru Vodă – Pecineaga. Acest obiectiv a fost realizat și pus în funcțiune în anul 2009. Din acest tronson de conductă se asigură alimentarea cu gaze a orașelor Negru Vodă și Mangalia. Prin extinderea sistemului de distribuție, din SRM Mangalia se asigură alimentarea cu gaze a stațiunilor Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp și Costinești.

În perioada 2009 – 2014 s-a elaborat proiectul tehnic nr. 625/2010 – 2013 "Conductă de transport gaze naturale Negru Vodă – Techirghiol, Etapa II Pecineaga - Techirghiol".

În perioada 2009 – 2014 s-a elaborat proiectul tehnic nr. 625/2010 – 2013 "Conductă de transport gaze naturale Negru Vodă – Techirghiol, Etapa II Pecineaga - Techirghiol". "În procedura de obținere a Autorizației de Construire au fost întâmpinate dificultăți în ceea ce privește accesul în teren.Ordinul de începere al lucrărilor"(OIL) a fost emis în data de 18.09.2017 iar durata de execuție a lucrărilor a fost de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a acestora.

Principalele caracteristici ale tronsonului Pecineaga – Techirghiol: Diametru conductă - Dn 250; Presiune de proiectare - Pn 50; Lungime tronson - L=21 km;

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0