Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  Transfăgărășan, proiect uitat de Guvernele României. Mircea Titus Dobre: Exista din 1971-1972! Vâlcu: Este bombă!

Transfagarasan  Foto: Crișan Andreescu
Transfagarasan Foto: Crișan Andreescu

Mircea Titus Dobre, candidat Pro România Constanța la Camera Deputaților, a vorbit despre un proiect privind Transfăgărășanul care a fost uitat de Guvernele României.

"Avem proiecte care au fost lăsate în sertar şi nu s-a ocupat nimeni de ele. În primul rând, sunt trei mari proiecte ce ar trebui bugetate de la bugetul statului. Şi aici am să amintesc domeniul schiabil de pe Transfăgărășan. Asta ar însemna 210 kilometri de pârtii de schi. Este un proiect pe care nu l-am descoperit când am fost ministrul Turismului. Exista din 1971-1972. Acolo trebuia realizat un sat olimpic şi un domeniu schiabil de 110 kilometri de pârtii de schi. Noi am extins partea aceasta de pârtii şi ne-am dus la 210 kilometri. Aici era vorba de mai multe judeţe - Argeş, Sibiu, Braşov şi Vâlcea. Problema cea mai mare pleca de la terenuri, situaţia juridică a acestora. Nu erau cadastrate şi intabulate. Trebuie rezolvată problema regimului juridic a acelor terenuri ca să realizăm investiții publice. Asta e o mare problemă la nivel naţional în tot ce înseamnă investiții publice", a declarat Mircea Titus Dobre, la DCNews.

"Staţi aşa... Cu 200 de kilometri, cu Transfăgărășan... Este bombă! Dar ar deranja puternic Austria. Te apuci tu acum şi bagi 200 de kilometri de pârtie când oamenii fac pârtie spre stațiunile de schi din Austria", a fost reacția jurnalistului Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel