Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu a promulgat Legea cimitirelor

Cimitir
Cimitir

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de promulgare a Legii privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare, transmite Agerpres.

Conform expunerii de motive, legea are ca scop reglementarea unitară şi transparentă a activităţilor de înfiinţare, funcţionare şi închidere a cimitirelor, precum şi a serviciilor funerare, scrie romaniatv.net.

Iniţiatorii au motivat necesitatea legii prin faptul că majoritatea reglementărilor româneşti în domeniu erau "depăşite" şi nu mai corespundeau condiţiilor de viaţă actuale şi normelor europene.

Legea cimitirelor mai prevede că cine nu-şi îngijeşte locul de veci timp de mai bine de doi ani la rând rămâne fără el. Acelaşi lucru se întâmplă şi pentru cei care nu plătesc taxa de concesiune.

Osemintele vor fi scoase, iar locul de veci va fi dat altcuiva. Dreptul de folosinţă mai poate fi pierdut şi în cazul în care nu se plăteşte taxa pe care administratorul o percepe, dar şi dacă primesc un alt loc de înmormântare.

Administratorul are şi el obligaţii. Acesta trebuie să îngrijească clădirile din cimitir, trebuie să împrejmuiască cimitirul cu gard şi cu o perdea de arbori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel