Traian Ungureanu, atac la PSD în PE. Replica Mariei Grapini

Scutaru Cristina / 07 feb 2018 / 18:54 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Traian Ungureanu a luat cuvântul în Plenul Parlamentului European de la Strasbourg unde a avut loc o dezbatere privind actualele modificări la legile justiției din România și posibila amenințare la adresa statului de drept.

[citeste si]

"PSD susține că face reforma justiției, dar cine poate avea încredere în PSD? Poți lăsa un hoț să stabilească prețurile din magazinele din care fură? Nu... pentru că va declara totul gratuit! PSD a câștigat alegerile după ce a promis bani, prosperitate plus marea cu sarea, însă prima decizie a Guvernului a fost să modifice legi pentru infracțiuni din dosarele liderilor PSD. Abuzul în serviciu a fost șters, iar pragul de la care începe delapidarea a fost mărit. Modificările aduse de PSD fac din procurori anchetatori la mâna șefilor. PSD a schimbat două guverne. Acum anchetați penal sunt membri ai Guvernului. Parlamentul European trebuie să comunice PSD-ului că poate doar ce este legal", a zis Traian Ungureanu.

Maria Grapini a intervenit și a spus: "Las limbajul la o parte, dar vă întreb: dvs. recunoașteți Constituția României? Articolul 61 spune foarte clar că Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare. Legile justiției au fost trecute prin Parlament după o dezbatere publică de luni de zile sau nu?".

Traian Ungureanu a spus: "Cred că legile au fost trecute prin Parlament, dar asta nu rezolvă cu nimic chestiunile asupra cărora trebuie să răspundă Guvernul și PSD. Întrebarea este: de ce atâta grabă? De ce din prima zi de guvernare?".


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23