Traian Băsescu:Trebuie să stabilim politici de stopare a creşterii datoriei guvernamentale în România

Traian Băsescu le-a spus membrilor Guvernului în ședința de astăzi că trebuie găsite soluții de stopare a creșterii datoriei guvernamentale în Romania, menționând că se prefigurează intrarea în derapaj și a altor state, după Grecia și Irlanda.

"Veţi vedea că se prefigurează intrarea în derapaj şi a altor state (după Grecia şi Irlanda - n.r.). ceea ce trebuie să fie un semnal de alarmă. Suntem în plină criză a datoriilor guvernamentale din aceste ţări şi aici va trebuie să stabilim politici de stopare a creşterii datoriei guvernamentale în România, dacă vrem să putem prefigura optimist viitorul", a declarat şeful statului.

Președintele a mai spus că situația Greciei și a Irlandei este dovada clară că Europa este în criză.

"Nu în ultimul rând, aş vrea să privim puţin la situaţia din UE, şi mă refer la ultimele evoluţii legate de Irlanda. După ce a existat Grecia, Irlanda şi alte potenţiale riscuri de stabilitatea la adresa monedei europene, ceea ce este de natură să ne afecteze şi ceea ce confirmă afirmaţiile de la sfârşitul Summit-ului de luna trecută, de la sfârşitul Consiliului, că Europa este încă în criză", a spus Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel