Exclusiv. Traian Băsescu, vizită fulger la Viena. A revenit în țară joi dimineață, după publicarea înregistrărilor

basescu-avion-otopeni
basescu-avion-otopeni

Potrivit unor pasageri aflați în cursa Austrian Airlines, Traian Băsescu ar fi făcut o vizită privată la Viena. Președintele, aflat în plin scandal legat de cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondial, nu părea a fi însoțit de SPP.

Pe site-ul președinției nu figurează o întâlnire oficială, nici nu este menționat că președintele Traian Băsescu s-ar afla în concediu.

Pasageri ai cursei Austrian Airlines spun că l-au văzut, joi dimineață, pe Traian Băsescu, care ar fi venit de la Viena, la clasa bussines. Președintele nu părea a fi însoțit de gărzi de corp, sau cel puțin acestea nu puteau fi identificate de pasageri. Aeronava a aterizat la 9:45, ora României.

Nu este exclusă confuzia cu un bărbat care să semene foarte mult cu șeful statului, dar cel puțin un pasager a confirmat că a vorbit cu bărbatul respectiv, iar ipoteza ca și vocea să fie identică este greu de crezut. Discuția cu președintele a avut loc în autobuzul care i-a transportat pe pasageri de la avion la terminal. Persoana presupusă a fi Traian Băsescu a trecut prin verificarea  pașaportului ca orice alt pasager, fără să fie așteptată de membri ai SPP.

În cazul în care președintele a făcut o vizită privată la Viena, președinția ar fi trebuit să o anunțe, totuși. Mai ales că se pot ridica suspiciuni legate de starea de sănătate (Traian Băsescu a fost operat la AKH, în 2005). Iar după intervenția din Austria, a fost pus la punct un protocol, potrivit căruia doar Spitalul Militar Central se ocupă de analizele președintelui.

E posibil ca un actor sau un personaj care seamănă foarte bine cu șeful statului să glumească, asumându-și identitatea lui Traian Băsescu, dar în astfel de momente ar trebui să vină rapid reacții de la președinție. Să sperăm că lucrurile vor fi lămurite la ora 13:30, când e anunțată o declarație publică a lui Traian Băsescu.

Citește și Traian Băsescu s-a autodenunțat, în direct, la 13,30

Fotografia care ilustrează articolul este una de arhivă, nu am intrat în contact și cu pasagerii care au fotografiat cu telefoanele mobile întâlnirea.

Update: Surse de la Aeroportul Otopeni au confirmat pentru DCNews că președintele Traian Băsescu s-a aflat în cursa Austrian și nu este o confuzie de persoană.

Update: Contactat de site-ul DC News, purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, a declarat că "programul public al președintelui este pe site, vă rog să-l consultați". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel