Traian Băsescu, vizită de trei zile în Israel

Traian Băsescu se va afla, până marți, într-o vizită oficială în  Israel, unde va avea întâlniri cu preşedintele Shimon Peres, premierul Benjamin Netanyahu, dar şi cu românii din zonă.

Traian Băsescu a anunţat că în cadrul vizitei oficiale în Israel Traian Băsescu  se va întâlni și cu   preşedintele Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein, şi cu ministrul de Externe, Avigdor Lieberman, dar și cu  românii din Israel, printre care și foști colelgi de școală.

 "Pe fondul acestei multitudini de întâlniri cu personalităţi extrem de importante ale statului Israel, vom discuta probleme extrem de serioase care vizează relaţia bilaterală Israel-România", a spus preşedintele Traian Băsescu, precizând că motivul principal al vizitei îl reprezintă consolidarea relaţiilor dintre Israel şi România, relaţii care sunt "excelente, dar, cu certitudine, la excelenţă se poate adăuga şi foarte multă soliditate".

"Asta vrem să realizăm cu ocazia acestei vizite", a mai spus Traian Băsescu.

 Despre problemele regionale, precum Tratatul de pace dintre Israel şi paelstinieni, şeful statului român a afirmat că în cadrul vizitei se va discuta inclusiv despre ultima propunere a secretarului de stat John Kerry.

"Noi plecăm de la premisa extrem de importantă că nu se poate realiza o pace în regiune fără ca Israelul să aibă garantată securitatea şi, în acelaşi timp, suntem adepţii unui compromis, care să îi lase şi pe palestinieni să aibă un stat", a menţionat preşedintele Traian Băsescu.

 Preşedintele a ţinut să transmită salutările sale şi israelienilor vorbitori de limbă română, dar şi multora dintre colegii săi de şcoală generală şi liceu care astăzi sunt cetăţeni ai Statului Israel, inclusiv o fostă colegă de bancă.

Vizita lui Traian Băsescu este a doua pe care o efectuează în Israel în cele două mandate de președinte. De această dat, președintele nu va fi însoțit și de soția sa, Maria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel