Traian Băsescu- Victoria Nuland. "Remarca include și România. Să țineți minte ce v-am spus!"

Președintele Traian Băsescu susține că declarația asistentului secretarului de stat american, Victoria Nuland, vizează și România. 

"Remarca doamnei Nuland include și România"

"Observ o abordare extrem de necinstită și care ne face rău, a oamenilor politici de la Victor Ponta, la parlamentari obișnuiți sau la purtători de cuvânt ai PSD. Remarca doamnei Nuland include și România, nu numai România, dar include și România. Pentru mine nu este o nouătate, v-aș aduce maminte că din 2006 corupția a fost tratată ca o amenințare la adresa siguranței naționale, prin hotărâre constituțională. Corupția este o amenințare la adresa securității naționale. Un caz cum este Microfost este o probă până la ce nivel ajunge corupția și cum se distribuie resursele obținute din corupție”, a afirmat șeful statului.

DOSAR MICROSOFT. Adina Anghelescu: Traian Băsescu a dat INDICII foarte clare


"Pentru cei care nu se regăsesc în declarația doamnei Nuland, care e mult mai complexă decât o atenționare, le-aș aduce aminte că doamna Nuland vorbește de parlamente care împiedică justiția, parcă nu România ar avea vreo cinci parlamentari ale căror anchete s-au blocat: Vosganian, Paul Dobre și alți ministri parlamentari care stau pitiți în spatele voturilor parlamentarilor. Cine ar trebui să îi spună lui Ponta că sunt parlamentari care stau pitiți prin parlament cu toate că au fost declarați incompatibili? Lucrurile acestea se văd", a explicat Băsescu.

Criză de securitate

"Să ţineţi minte ce v-am spus! Nimeni nu o să riște viața militarilor lui atunci când tu ca stat care reclami nevoia de sprijin arunci banii în campanie, sacrifici investiții, securitate națională pentru voturi. Mesajul primit este extrem de clar: nu vă băgați sub plapuma art cinci să credeți că pe de o parte ne puteți chema să vă apărăm iar pe de altă parte vă șubrejiți țara. Cred că trebuie să se revină la o abordare serioasă și mai puțin electorală. Suntem într-o regiune în care avem o criză de securitate cu vecini imprevizibili", a subliniat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel