Traian Băsescu, un nou atac la Klaus Iohannis: Cea mai mare eroare politică făcută de un președinte

Traian Băsescu a ținut să-l atace din nou  pe Klaus Iohannis, de data aceasta  pentru respingerea Codului Fiscal, dar și pentru promulgarea Legii alegerilor parlamentare.

Alegerile viitoare se vor desfășura pe o lege a cărei constituționalitate este dubioasă. Aduceți-vă aminte că Parlamentu a vrut să mai facă intervenții pe legislația electorală, în 2012, pe care am atacat-o la CCR și Curtea s-a pronunțat prin decizia 682 prin care spune foarte clar că trebuie respectat rezultatul referendumului. Cred că este cea mai mare eroare politică făcută de un președinte în ultimii 11 ani.

Sunt soluții, dar partidele asta își doresc o lege care încalcă rezultatele referendumului. Aici este vorba de pus direct în aplicare, pentru că deosebirea între un referendum consultativ și unul facultativ este urașă. Referendumul consultativ este acel referendum, care prin vot, poporul nu poate pune direct în aplicare, ci trebuie ca Parlamentul sau Președinția sau Guvernul să facă act normativ de punere în aplicare. Dar atât Parlamentul, cât și Președintele au tratat acel referendum prin care românii au spus 300 de parlamentari, l-au tratat ca un referendul facultativ. Ori în Constituție nu există referendum facultativ.

Citește și: Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis: Avem căruţa, nu avem caii. Poate aşa se lucrează nemţeşte

În acel referendum au fost două întrebări: prima, legată de o singură Cameră, și aceea nu poate fi pusă în aplicare decât prin revizuirea Constituției, dar cea de-a doua, cu 300 de parlamentari putea fi pusă în aplicare prin lege', a declarat Traian Băsescu la ieșirea din sediul PMP.

Sunt convins că politicienii vor fi sancționați pentru acest lucru la alegerile viitoare.

Traian Băsescu a ținut să-l atace, pentru a doua oară în ultimele ore, pe Klaus Iohannis pentru decizia acestuia de a respinge Codul Fiscal.

Citește și: Traian Băsescu îl atacă dur pe Klaus Iohannis: "A abdicat fără să fie rege"

"Avem șansa ca prin creșterea economiei prin consum să ajungem ca în 2009-2010. Înainte de a respinge acest Cod Fiscal, președintele trebuia să cheme Guvernul, are articol constituțional prin care cheamă Guvernul pentru consultări. Exact cum am făcut eu când s-a pus problema reducerii CAS pentru societățile comerciale. L-am chemat de primul ministru să-mi arate calculele. Poate niște calcule există", a mai spus fostul președinte.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel