Traian Băsescu trebuie să părăsească vila RA-APPS în 60 de zile - oficial

Traian Băsescu trebuie să evacueze casa în 60 de zile
Traian Băsescu trebuie să evacueze casa în 60 de zile

Fostul președintele Traian Băsescu are termen de 60 de zile pentru a elibera casa în care locuiește. 

RA-APPS a anunțat oficial că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost notificat să părăsească vila de protocol în care locuiește, asta după ce și-a pierdut acest drept odată cu decizia definitivă a instanței, conform căreia a colaborat cu Securitatea. 

Dacă nu dorește să părăsească domiciliul, Traian Băsescu poate să acționeze în instanță notificarea RA-APPS și să ceară și suspendarea evacuării până la decizia finală. 

”Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează. În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare”, se arată precizarea RA-APPS, conform Mediafax. 

Traian Băsescu a rămas fără indemnizație, casă, protecție și pază

În anul 2015, președintele Traian Băsescu a primit, spre folosință gratuită, o vilă situată în Sectorul 1 al Capitalei. Acum, trebuie să o elibereze după decizia definitivă prin care s-a stabilit că a avut calitatea de colaborator al Securități. 

În acest sens, Traian Băsescu și-a pierdut toate beneficiile. 

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001 ”nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”.

Decizia instanței l-ar fi băgat în spital pe Traian Băsescu

Fostul președinte a avut o primă și singură reacție față de această decizie, anunțând că va merge la CEDO. În ultimele zile, s-a vehiculat că Traian Băsescu se află internat. Deocamdată, sunt incerte motivele internării, dar și locul. Ultima variantă ar fi că a fost spitalizat la Bruxelles, de unde ar fi fost externat astăzi. Săptămâna trecută s-a spus că tocmai decizia instanței a fost cea care i-a activat problemele de sănătate. 

În prezent, se fac demersuri pentru aducerea lui Traian Băsescu în țară, anunță Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel