Traian Băsescu traduce votul dat de români la alegerile locale

Fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, consideră că rezultatul înregistrat la alegerile locale reprezintă un semnal important pentru instituțiile de forță ale statului.

Întrebat, miercuri seară, la România TV, dacă rezultatul scrutinului electoral din 5 iunie este o lovitură pentru președintele Klaus Iohannis care a promis că va curăța clasa politică, Traian Băsescu a precizat: "Nu știu dacă e foarte important pentru Iohannis semnalul, cred că este un semnal important pentru instituțiile de forță ale statului, fie DNA, SRI, Înalta Curte, Parchete, și semnalul nu e unul împotriva luptei anticorupție, ci împotriva modului cum se desfășoară lupta anticorupție. Acele spectacole umilitoare pentru oameni, o dată, de două ori, dar când o ții un an și jumătate, cu transmisiuni în direct, cum scoți tu din DNA femei, bărbați cu cătușe, devine cotidian, oamenii nu mai sunt interesați, nu mai e nimic spectaculos. Spectacolul s-a consumat, deja s-a erodat", a explicat liderul PMP.

Pe de altă parte, fostul președinte Băsescu susține că "românii doresc diminuarea corupției", însă există o eroare de abordare.

Dând exemplu cu ceea ce se întâmplă acum la Sănătate, "Hexi Pharma și alte descoperiri care se tot fac", Traian Băsescu a subliniat că "direcția a fost tot timpul acuzarea clasei politice. Avem puțini miniștri care au stat mai mult de un an în funcție în ultimii 11 ani. Toată lumea s-a uitat la politicieni și aici a fost o eroare de abordare". De fapt, politicienii se schimbă din an în an, nici nu ar avea când să construiască aceste sisteme de tip mafiot, în schimb, acolo în aparat sunt cei care coordonează mafiile, le dirijează, le sprijină în mod ilegal. Dacă vrem cu adevărat luptă împotriva corupției, trebuie intrat în realitatea corupției, sub eșalonul politic", a adăugat Traian Băsescu, precizând că pe acei oameni în nu i-a schimbat nimeni, unii dintre ei fiind și după "vremea lui Dăscălescu".

În plus, fostul președinte consideră că ne-am "autocompromis extern. Tot văd spectacolul de aici și spun «corupție ca în România nu există» și vă garantez că în UE sunt țări mai corupte decât România. Sunt politicieni la vârful unor țări din UE mult mai corupți decât cei din România", a continuat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel